Ακραίες προκλήσεις από Μπαχτσελί: Έβαλε στόχο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για μια φανέλα!
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκαν οι Έλληνες διεθνείς Μανώλης Σιώπης και ο Τάσος Μπακασέτας που αγωνίζονται με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ.
Οι Έλληνες διεθνείς χάρισαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τις φανέλες τους και φωτογραφήθηκαν μαζί του, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας ανάρτησε το σχετικό στιγμιότυπο στα social media. Σημειώνεται πως στο μπροστινό μέρος των εμφανίσεων υπήρχε η φράση «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».
Η συνάντηση των Ελλήνων διεθνών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη προκάλεσε και την αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος τοποθετήθηκε επίσημα και μάλιστα δεν δίστασε να επιτεθεί στον Πατριάρχη λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα οικουμενικό ίδρυμα στην Τουρκία».
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί φανερά ενοχλημένος σχολίασε :
«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης, δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας. Μία από αυτές τις προκλήσεις είναι το δώρο της φανέλας της Τραμπζονσπόρ με την επιγραφή «οικουμενικός » στον Ρωμιό Πατριάρχη τoυ Φαναρίου Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για 9η φορά για να λειτουργία στη Μονή Σουμελά. Πέρα από σκανδαλώδη, αυτή η σπαρακτική πλοκή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης, καταστροφής και παρενόχλησης. Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση. Δεν υπάρχει Οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ προέβλεπε ότι ο Ρωμιός Πατριάρχης του Φαναρίου δεν θα έπρεπε να ασχολείται με πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και να παρέχει πνευματικές υπηρεσίες στους ελληνορθόδοξους πολίτες μας στη χώρα μας, δεν θα έχει άλλη ιδιότητα παρά μόνο θρησκευτικός αξιωματούχος. υπό το Γραφείο του Περιφερειακού Κυβερνήτη Φατίχ.»
Ολες οι Ειδήσεις
- Απολογείται σήμερα ο 89χρονος για τις ένοπλες επιθέσεις – «Ήταν πάντα οξύθυμος, μου φώναζε και μου τραβούσε τα μαλλιά», λέει η κόρη του (βίντεο)
- Ο καιρός της Πρωτομαγιάς: Βουτιά της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, σφοδροί άνεμοι και βροχές – «Προετοιμαστείτε για ενδεχόμενο απαγορευτικού»
- Ο Νίκος Φαραντούρης στο ΠΑΣΟΚ: «Ενώνω τη φωνή μου για διαφάνεια και πολιτική αλλαγή»
- Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με πατίνι: «Τον γνώριζα από την ημέρα που γεννήθηκε», λέει ο γιατρός του
- ΠΑΣΟΚ – Πρόταση για τετραήμερη εργασία -Ανδρουλάκης: «Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού -Προτεραιότητα η νέα γενιά»
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15% το ΠΑΣΟΚ, κέρδη για Τσίπρα, πέφτει η Καρυστιανού
- Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επενδυτικής απάτης με έδρα τα Τίρανα με λεία ανω των 50 εκατ. ευρώ – Σε όλη την Ευρώπη τα θύματα και στην Ελλάδα – Φωτογραφίες
- Γεωργιάδης για ειδικευόμενη που κατήγγειλε πως εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες: «Καμία υπερεργασία, είδε 19 παιδιά» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook