Τη διενέργεια σύσκεψης το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα της ενέργειας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με την ομάδα κρίσης του υπουργείου Ενέργειας σχετικά με τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού αερίου και την επικαιροποίηση των δράσεων που έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις και η επάρκεια αγαθών αλλά και οι σχεδιασμοί που έχει κάνει η Ελλάδα, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου,  έκανε λόγο για Ευρωπαϊκή αδράνεια η οποία πρέπει πλέον να «σπάσει» και υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, αναπτύσσοντας έξι συγκεκριμένες προτάσεις, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, να αποσυνδεθεί η τιμή του από αυτή της ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου για τα ευρωπαϊκά κράτη.

Σημειώνεται ότι πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το πακέτο μέτρων και ελαφρύνσεων που θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου. Προς το παρόν, όπως βεβαιώνουν και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, τα μέτρα δεν έχουν ακόμη κλειδώσει, κάτι που αναμένεται να γίνει προς τα τέλη της εβδομάδας, όταν θα γίνουν γνωστά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας που θα καθορίσουν και τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook