Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους , το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τις επιστολές που έστειλε ο κ Νίκος Δένδιας προς τον Γενς Στόλτενμπεργκ, τον Ζοζέπ Μπορέλ και τον Αντόνιο Γκουτέρες στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των προκλητικών τουρκικών δηλώσεων Τούρκων.

Στις επιστολές με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου, ο κ. Δένδιας παραθέτει αυτούσιες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1919-1922.
Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε Κιουτάχια και Σαμσούντα, είπε την φράση «μπορεί ξαφνικά να έρθουμε βράδυ» που έκτοτε επαναλαμβάνει σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Στην επιστολή αναφέρεται και στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς του Ερντογάν για τους Έλληνες, τους οποίους αποκάλεσε «ποταπούς», ενώ γίνεται αναφορά και στις απειλές για επίθεση σκατά της Ελλάδας.

Στην επιστολή του ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Ερντογάν «απρόκλητες, απαράδεκτες και προσβλητικές για την Ελλάδα» και σημειώνει ότι αποτελούν κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής σε βάρος της Ελλάδας.

Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ


Η επιστολή προς τον Ζοζέπ Μπορέλ

Η επιστολή  προς τον Αντόνιο Γκουτιέρες

Την επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες  υπογράφει η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβειρα Μαρία Θεοφίλη και καταλήγει ως εξής: «Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και στο πεδίο, κάτι που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε άλλη περίπτωση διμερών σχέσεων. Αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει να καταδικαστεί από την διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ ως τον θεματοφύλακα του διεθνούς δικαίου και της ειρήνης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook