Η συνάντηση της Μαρέβας Μητσοτάκη με την δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ και το περιστατικό που έγινε "μάρτυρας" με αφγανό δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 μάρτυρας επεισοδίου μεταξύ της διάσημης δημοσιογράφου του CNN Κριστιάν Αμανπούρ με Αφγανό δημοσιογράφο έγινε στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Αφορμή του επεισοδίου που προκάλεσε ο Αφγανός δημοσιογράφος ήταν η πρόσφατη άρνηση της Κριστιάν Αμανπούρ να πάρει συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι επειδή της τέθηκε ως όρος να φορέσει ισλαμική μαντίλα.

Ο Αφγανός δημοσιογράφος άρχισε να την ρωτά επίμονα για την άρνηση της να δεχθεί να βάλει μαντίλα σε μια προγραμματισμένη συνέντευξη της με τον Ιρανό προέδρο.

Η Αμανπούρ εκνευρίστηκε από τις ερωτήσεις του Αφγανού δημοσιογράφου και ακολούθησε μια έντονη συζήτηση με την διάσημη δημοσιογράφο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και ότι έχει κάνει στο παρελθόν για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν που καταπιέζονται από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Δείτε το ρεπορτάζ του ANT1:

Τον διάλογο παρακολούθησε και η κ. Μητσοτάκη η οποία συνοδευόταν από την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Μόλις η Κριστιάν Αμανπούρ αντιλήφθηκε την παρουσία της κ. Μητσοτάκη, έσπευσε να την αγκαλιάσει και να συζητήσουν για το περιστατικό.

– «Πρώτα από όλα τι κάνεις Μαρέβα; Με είδες να φοράω το πουκάμισό σου;», είπε η Αμανπούρ

– «Το είδα, αλλά αναρωτήθηκα τι συμβαίνει εδώ», απάντησε η κ. Μητσοτάκη.

– «Ναι, φορούσα το άσπρο πουκάμισό σου με το άσπρο μου κοστούμι».

– «Eίσαι καταπληκτική».

Αργότερα, σε δηλώσεις της στον Ant1, η κ. Μητσοτάκη είπε ότι «η Κριστιάν είναι φίλη μου, την γνωρίζω πολλά χρονιά και την θεωρώ κορυφαία δημοσιογράφο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook