Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να προκαταλαμβάνει την απόφαση για επιστροφή ή μη των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επαναξιολογούμε ανά τακτά διαστήματα τα δεδομένα της πανδημίας και λαμβάνουμε αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Το θέμα θα επανεξεταστεί εντός Οκτωβρίου, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει την απόφαση είτε για επιστροφή είτε για μη επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι προσωπική του θέση είναι πως άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

Για τον Προσωπικό Γιατρό είπε ότι 3.300 γιατροί έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα από την 1η Αυγούστου. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 4.400.000 εγγραφές πολιτών.

Για τα προβλήματα στην Αττική ανέφερε ότι παραμένουν γιατί ακόμα δεν υπάρχει η πληθώρα των ιδιωτών γιατρών που χρειάζεται για να καλυφθεί η περιοχή.

Δήλωσε πάντως ότι σήμερα εντάσσονται και άλλοι γιατροί στο σύστημα, γίνονται συμβάσεις και υπάρχει συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους, μέχρι τέλος του έτους να ικανοποιηθεί ένα αίτημα που έχουν, να βρεθεί τρόπος να είναι προσωπικοί γιατροί και άτομα που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο σύστημα αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι ο πολίτης που γράφεται στον προσωπικό γιατρό, δεν εμποδίζεται να πάει σε οποίον άλλον γιατρό θέλει και να τον πληρώσει ιδιωτικά όπως έκανε μέχρι τώρα.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει ανέβει η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού, 1.100.000 ραντεβού είναι έτοιμα για να μπορέσουν να τα κλείσουν οι πολίτες δωρεάν και ήδη στο πρώτο δεκαήμερο έγιναν πάνω από 100.000 ραντεβού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook