Σύνοδος ΝΑΤΟ: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στις Βρυξέλλες
Συνάντηση είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η συνάντηση των Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χουλουσί Ακάρ δεν ήταν σύντομη αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το παραμικρό για το περιεχόμενο της συζήτησης τους.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που έχουν οι δύο υπουργοί Άμυνας μετά από πολύ καιρό και ιδίως μετά την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Άγκυρας. Η τελευταία επαφή των Παναγιωτόπουλου και Ακάρ ήταν τον περασμένο Ιούλιο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου είχαν συζητήσει να πέσουν οι τόνοι.
Χθες, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών. Η συνάντηση διήρκεσε 22 λεπτά και στο τραπέζι βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ειρήνη.
Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως έγραψε και σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, τόνισε τη σημασία της συνοχής και της ενότητας ειδικά στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ
Συνάντησα σήμερα τον Γενικό Γραμματέα του @NATO @jensstoltenberg στις Βρυξέλλες. Τόνισα τη σημασία της συνοχής και της ενότητας της Συμμαχίας ειδικά στη ΝΑ Πτέρυγα. #NATO #DefMin #WeAreNATO pic.twitter.com/twGzPFt2HO
— N Panagiotopoulos (@npanagioto) October 12, 2022
Ολες οι Ειδήσεις
- Αθηνά Οικονομάκου και Μπρούνο Τσερέλα φούλ ερωτευμένοι – Νέες φωτογραφίες από τα ταξίδια τους
- Το Πακιστάν προτείνει κατάπαυση του πυρός δύο εβδομάδων στο Ιράν και άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ – Η Τεχεράνη είναι θετική στην πρόταση – Αναμένεται η απάντηση Τράμπ
- Πέθανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου , προπονητής – θρύλος του ρουμανικού ποδοσφαίρου
- Φοβερές εικόνες: Ιρανοί με σημαίες σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από κρίσιμες υποδομές – Δείτε βίντεο
- Κατερίνα Καινούργιου: Οι πρώτες φωτογραφίες με το μωρό και τον Παναγιώτη Κουτσουμπή – «Χάνομαι σε δάκρυα χαράς»
- Το MEGA αποτίει φόρο τιμής στη Μαρινέλλα – Η τελευταία της μουσική εμφάνιση στην τηλεόραση – Μ. Σάββατο στις 21:00 (Τρέϊλερ)
- Υπερτυχερός παίκτης του ΣΚΡΑΤΣ κέρδισε 50.000 ευρώ κάθε μήνα για 2 χρόνια – Σε κατάστημα Allwyn της Πάτρας ο «χρυσός» λαχνός του «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»
- Επίσκεψη του Ιάπωνα πρέσβη στην ΕΡΤ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook