«Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι, δεν είμαστε ναζί», είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατά την έναρξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και σήκωσε το χέρι χαιρετώντας ναζιστικά.

Είναι η δεύτερη φορά από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο που ο Κωνσταντίνος Πλεύρης συνήγορος του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, χαιρετά ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο.

Αυτή τη φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κρατούσε ένα βιβλίο με τον Ιωάννη Μεταξά, αλλά και με το σύμβολο του κόμματος της 4ης Αυγούστου.


Επίσης, ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού, έδειξε ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την “Εθνική Οργάνωση Νεολαίας” του Μεταξά, όπου άπαντες χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ έκανε λόγο για “αυνάνες της Αριστεράς”.


«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι, δεν είμαστε ναζί», είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατά την έναρξη της διαδικασίας και σήκωσε το χέρι κάνοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό.


Η πρόεδρος του δικαστηρίου Σοφία Παμουτσακοπούλου ρώτησε τον συνήγορο αν με τη συμπεριφορά αυτή θεωρεί ότι ευνοεί τον πελάτη του, ενώ ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης σημείωσε: «Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook