Επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί η επισκέπτεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στις πληγείσες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς πόλεις της Ουκρανίας, όπου είχε συνομιλίες με τις τοπικές αρχές και κατοίκους

Συγκεκριμένα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στις πόλεις Μποροντιάνκα, Μπούτσα και Ιρπίν, όπου είδε τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.


Στη Μπούτσα η κυρία Σακελλαροπούλου περιηγήθηκε στο σημείο που βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι Ουκρανών πολιτών στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα και είδε φωτογραφική έκθεση με αμάχους θύματα του πολέμου.

Η επίσκεψη αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας και ένα σαφές μήνυμα στήριξης της Ελλάδας στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έχει παραδώσει στην Ουκρανία αμυντικό υλικό και τεθωρακισμένα οχήματα BMP-1. Εξάλλου η Ελλάδα έχει διαμηνύσει ότι θα στηρίξει την Ουκρανία και με επιπλέον αμυντικό υλικό εφόσον χρειαστεί, αλλά μόνο με υλικό που δεν θα εξασθενήσει την εθνική άμυνα.

Ενδιαφέρουσες θα είναι οι επαφές που θα έχει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων με τον Ουκρανό ομόλογό του Ολεκσιι Ρέζνικοφ, στη σκιά της παράδοσης από μέρους της Ελλάδας των τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook