Ο Κώστας Σκρέκας υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας μίλησε για την ενεργειακή κρίση, για τις γεωτρήσεις, αλλά και την υπόθεση των υποκλοπών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του Open, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας επισήμανε πως «έχουμε δουλέψει μεθοδικά για τη διενέργεια των ερευνών για το φυσικό αέριο και να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα» και εξήγησε ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, εδώ και 1,5 χρόνο, για να γίνουν οι κατάλληλες τεχνικές και περιβαλλοντολογικές μελέτες και να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε σήμερα να «τρέχουν» έρευνες σε πέντε διαφορετικές περιοχές.

Ειδικά για την περιοχή των Ιωαννίνων, είπε ότι, με το γεωτρύπανο να αναμένεται να ξεκινήσει ήδη μέσα στο 2023, «μέσα σε 2 με 2,5 χρόνια μπορεί να έχουμε μια παραγωγική γεώτρηση», όπως επισήμανε ο υπουργός, εφόσον βέβαια τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής γεώτρησης είναι καλά και αποδειχτεί ότι η ποσότητα και η ποιότητα των υδρογονανθράκων είναι αυτή που χρειαζόμαστε.

«Η Ελλάδα μπορεί σε 3 χρόνια από σήμερα, εφόσον όλα επαληθευτούν, αυτόνομη στο φυσικό αέριο και για μια διάρκεια που μπορεί να φτάνει τη 10ετία», υποστήριξε ο Κώστας Σκρέκας.

Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως «δεν μιλάμε μόνο για ενεργειακή αυτάρκεια, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε και σήμερα χάρη σε εισαγωγές και στη λειτουργία της Ρεβυθούσας, αλλά κυρίως για ενεργειακή ανεξαρτησία!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook