Προβάδισμα 8 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσιάστηκε απόψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 47,8% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 34,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας 33,7%.

Και σε αυτή την δημοσκόπηση η μεγάλη ανησυχία των πολιτών είναι η ακρίβεια και ακολουθούν τα εθνικά θέμα, η εγκληματικότητα και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25 3%. Να σημειωθεί ότι στην μέτρηση του Οκτωβρίου και του Σεπτεμβρίου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 8,7%.

Όσον αφορά το πώς βλέπουν οι ερωτώμενοι την σύνθεση της κυβέρνησης, φαίνεται πως το 47,1% πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με το 43,6% να πιστεύει σε συνεργασία, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25.

Όσον αφορά στο πώς  θα ήταν τα πράγματα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, μόνο το 22% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερα, με το 44,2% να πιστεύει πως θα ήταν χειρότερα.

Μεγάλη ανησυχία, έχουν οι πολίτες για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις προϊόντων, με το 83% να το θέτει μεγαλύτερο ζήτημα.

Τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά, έρχονται δεύτερα με 43,4% και η βία-εγκληματικότητα, στην τρίτη θέση με 39 ,4%

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, βρίσκεται στην 4η θέση, με το ποσοστό όμως όσων ανησυχούν να έχει μειωθεί μέσα σε ένα μήνα κατά 10 μονάδες, και να αγγίζει τώρα περίπου το 25%

Οι πολίτες είναι ακόμη προβληματισμένοι και ανήσυχοι, για τις παρακολουθήσεις, το μεταναστευτικό, τις φυσικές καταστροφές την πανδημία και την υπόθεση Πάτση

Στην σύγκριση μεταξύ των δύο αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, στα περισσότερα ζητήματα όπως η εγκληματικότητα, διαφθορά/διαφάνεια, εμπιστοσύνη στο “τιμόνι” της χώρας και να ωφελήσει ανθρώπους σαν κι εσάς. ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα προβάδισμα , με τους δύο αρχηγούς να κοντράρονται στο θέμα της διαφθοράς, διαφάνειας.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας κάσει 2 μονάδες μέσα σε έναν μήνα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έρχεται δεύτερος με 34,3%. Ο Αλέξης Τσίπρας με 33,7% είναι τρίτος και με 28,7% ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θετικά και μάλλον θετικά, αξιολογεί την Κυβέρνηση το 47% σε σχέση με το 48,9 του Οκτωβρίου και τον Πρωθυπουργό το 48%.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης, θετικά και μάλλον θετικά εκτιμά την τακτική της το 26,8%

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook