Η Εύα Καϊλή κρατείται και θα αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ μαζί με άλλα τρία άτομα.

Αν και η ανακοίνωση της Εισαγγελίας δεν την κατονόμαζει, όπως και τους άλλους τρείς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Κατάρ , η εφημερίδα L’ Echo αναφέρει πως έχει συλληφθεί και κρατείται.

«Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγορείται και κρατείται» είναι ο τίτλος της βελγικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μετά τη L’ Echos, τη σύλληψη της Εύας Καϊλή μετέδωσε και η Le Soir αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μαζί με την Εύα Καϊλή συνελήφθη και ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, βοηθός άλλου ευρωβουλευτή, ο οποίος επίσης αναμένεται να οδηγηθεί στον φυσικό δικαστή.Συνελήφθη επίσης και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, όπως και ο Φ. που είναι λομπίστας στις Βρυξέλλες.

Αντίθετα ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, οποίος συνελήφθη εν κινήσει στις Βρυξέλλες να έχει στην κατοχή μια βαλίτσα με χρήματα, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο.

Σύμφωνα με την βελγική Εισαγγελία 2 από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι χθες το βράδυ έγινε έρευνα και στο σπίτι και δεύτερου ευρωβουλευτή για την υπόθεση. Σύμφωνα με τη βελγική Le Soir, πρόκειται για τον Βέλγο ευρωβουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών, Μαρκ Ταραμπέλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας

“Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο «μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.
Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ θα υπάρξουν συνεχείς ανακοινώσεις.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω δελτίων τύπου”.

Μαζί με την Εύα Καϊλή συνελήφθη και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, βοηθός άλλου ευρωβουλευτή, ο οποίος επίσης αναμένεται να οδηγηθεί στον φυσικό δικαστή. Ανάλογη τύχη έχει και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, όπως και ο Φ. που είναι λομπίστας στις Βρυξέλλες.

Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, που τον προσήγαγαν για ανάκριση επειδή βρέθηκε με βαλίτσα με χρήματα. Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο   Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook