Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με σημείο αιχμής την υπόθεση της Εύας Καϊλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ .

Αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες με το σκάνδαλο του Κατάρ και τη δήλωση του ότι η Εύα Καϊλή λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ σημείωσε: «Αφού την χρησιμοποίησαν γι αυτό, προετοιμάζοντας μεταγραφή αεροδρομίου, τώρα η ΝΔ κάνει ότι δεν τη γνωρίζει. Συνδέουν τη δική μου παρακολούθηση με την ποινική υπόθεση που έχει προκύψει».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι ήδη είχε αποφασίσει και το είχε ανακοινώσει στο κόμμα ότι δεν θα ήταν ξανά υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες ευρωεκλογές.

Και εξήγησε γιατί δεν πήρε νωρίτερα την απόφαση διαγραφής: «Δεν θέλησα να διαμορφωθεί η εντύπωση ότι παρεμβαίνω για να επηρεάσω το πόρισμα της επιτροπής PEGA για τις παρακολουθήσεις καθώς η κ. Καϊλή είναι η σκιώδης εισηγήτρια από την Ομάδα των ευρωσοσιαλιστών», τόνισε.

«Εμείς απαντήσαμε αυτόματα, καθαρά, χωρίς περιστροφές», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία για δικές τους υποθέσεις, διερωτήθηκε ο ίδιος.

«Αυτοί, που έχουν μάθει να βάζουν εμπόδια στη Δικαιοσύνη και στις εξεταστικές επιτροπές», συμπλήρωσε. «Αυτοί που κάνουν πλάτες σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του ελληνικού λαού…».

«Αφού πρώτα αξιοποίησαν την κ. Καϊλή ως “Δούρειο Ίππο” στην υπόθεση των υποκλοπών, για να θολώσουν το τοπίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αρμόδια εξεταστική επιτροπή “PEGA”, προετοιμάζοντας σε δεύτερο χρόνο τη μεταγραφή αεροδρομίου, τώρα οι κύριοι της ΝΔ κάνουν ότι δεν την γνωρίζουν, είπε χαρακτηριστικά».
Θυμίζω μάλιστα, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι όταν ο κ. Καϊλή προέβη σε εκείνη την προσβλητική δήλωση για τα δικαιώματα στο Κατάρ, βγήκα αμέσως δημοσίως, σε τηλεοπτική συνέντευξη, και αποδοκίμασα τις θέσεις της.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είχε εδώ και καιρό «ζυγίσει» τα πράγματα με την Εύα Καϊλη και ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει από τα τέλη Οκτωβρίου στο κόμμα του ότι η ευρωβουλευτής δεν θα βρισκόταν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές.

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «δεν έχω δεσμεύσεις και γραμμάτια σε κανένα. Δεν θα συμβιβαστώ με όσους πλήγωσαν την παράταξη στο παρελθόν. Κι αυτό είναι μια σταθερή αξιακή θέση της παράταξης» ενώ προειδοποίησε πώς «συμπεριφορές που φρενάρουν τη πορεία ανόδου της παράταξης δεν θα γίνουν ανεκτές. Όποιος δεν έχει τη διάθεση για κοινό αγώνα δεν θα είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης της παράταξης στις εκλογές».
Ειδική αναφορά έκανε στα εθνικά θέματα όπου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πολιτεύτηκε ποτέ με σημαία ευκαιρίας στα εθνικά θέματα. Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι τα εθνικά μας θέματα απαιτούν ομοψυχία, ενότητα και σοβαρότητα και δεν νοείται να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και ανταγωνισμών.

«Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης είναι ο αγαπημένος πρωθυπουργός του Έντι Ράμα, όπως μας διαφήμιζαν πρόσφατα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ή αν ο Πρόεδρος Ερντογάν προτιμά τον κ. Τσίπρα. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και σαφές μήνυμα προς όλους ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook