Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε το οικόπεδο που είχε αγοράσει με τον Τζιόρτζι στην Πάρο

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, μετά τις αποκαλύψεις και την απαγγελία των κατηγοριών για το σκάνδαλο του Κατάρ προχώρησε στη δέσμευση του οικοπέδου των 7 στρεμμάτων που η Εύα Καϊλή είχε αγοράσει μαζί με τον σύντροφο της Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην Πάρο.
Παράλληλα η Αρχή προχώρησε και στη δέσμευση ενός κοινού λογαριασμού της Εύας Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι , μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα και αγοράστηκε το οικόπεδο στην Πάρο.
Η δέσμευση του ακινήτου έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα μετά την αποκάλυψη του σκαν΄δαλου του Κατάρ.
Πάντως, μέσω του έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου η ευρωβουλευτής είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλου νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα οικόπεδο στην Πάρο, στα όρια του οικισμού Ιστέρνι, σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από τη θάλασσα, με θέα προς τη Νάξο.
Όπως είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ο αρχιτέκτονας μηχανικός που ανέλαβε την αναθεώρηση της άδειας, Βαζαίος Πετρόπουλος, «από διώροφα σπίτια με υπόγειο και πισίνα θα γίνουν ισόγεια σπίτια με υπόγειο και πισίνα. Είχαμε κάνει τα σχέδια, έχουν κατατεθεί στην πολεοδομία αλλά η άδεια δεν έχει εκδοθεί. Όχι, δε μεσολαβούσε εταιρία. Στο όνομά της ήταν, και στο όνομα του συντρόφου της».
Συνολικά 280 τετραγωνικά μέτρα από την έκταση είναι οικοδομήσιμα, ενώ σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα μηχανικό στόχος του ζευγαριού το οίκημα θα γινόταν παραθεριστική κατοικία: «Είχαμε κάνει 3-4 συναντήσεις. Ήθελαν ένα σπίτι για εκείνους για να μένουν το καλοκαίρι που θα έρχονται, όλος ο σχεδιασμός γινόταν για να κάνει ένα σπίτι για την οικογένειά της».
Ολες οι Ειδήσεις
- Παύλος Ντε Γκρες: Οικογενειακές διακοπές στις Σπέτσες με τη Μαρί Σαντάλ και την Ολυμπία – Φωτογραφίες
- Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τα γενέθλια της συζύγου – «Χρόνια πολλά αγάπη μου»
- Δήλωση – σοκ από Τσιτσιπά: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί
- Την αποφυλάκιση του Κασιδιάρη με περιοριστικούς όρους προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών
- «Άγνωστη»: Η Ασπασία Πολυδώρου από το The Voice κυκλοφόρησε το νέο της single από την Spicy Music
- 8 δισ. ευρώ από τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία για περιβάλλον, ανάπτυξη, καθημερινότητα, κοινωνική συνοχή
- Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Προσλήψεις για 2 μέρες, εργασία 13 ωρών, σπαστή άδεια – Τι αλλάζει σε υπερωρίες
- Κατερίνα Καινούργιου – Παναγιώτης Κουτσουμπής : Απόδραση στην Πάρο – Φωτογραφίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook