Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι καθώς χτίζεται το «τείχος» εμβολιασμού, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, και καθώς αλλάζουν τα εποχικά δεδομένα, από τον Απρίλιο η κατάσταση με την πανδημία στην χώρα μας θα είναι καλύτερη.

Επανέλαβε, ότι η χώρα μας τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες στο χειρισμό της πανδημίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο καλοκαίρι από πλευράς τουρισμού, καθώς πέρυσι «δεν είχαμε τόσα εργαλεία στα χέρια μας, όπως τα εμβόλια και τα τεστ».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε και στήριξε την πρότασή του για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία, όπως είπε «θα απλοποιήσουν αρκετά το ταξίδι όσων είναι εμβολιασμένοι».

Επιπλέον παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν θέματα στην εκτέλεση αυτού της διανομής των εμβολίων από την ΕΕ» και συνέχισε λέγοντας: «Μάθαμε το μάθημά μας και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Ως προς τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «δεν είχαμε ένα πρώτο τρίμηνο τόσο καλό όσο περιμέναμε», ωστόσο είπε πως «δεν έχουμε δει άνοδο της ανεργίας» και «ελπίζουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα το συντομότερο».

«Το κλείσιμο της οικονομίας έχει βαρύ τίμημα» είπε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι «ο Φεβρουάριος θα είναι δύσκολος, όμως ο Μάρτιος θα είναι καλύτερος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, τέλος, ότι η Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει πρόωρα τα 3,3 δισ. ευρώ του δανείου της από το ΔΝΤ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook