Στις σχέσεις της Βελγίδας ευρωβουλευτή, Μαρί Αρενά με τον Αντόνιο Παντζέρι επικεντρώνεται σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Le Soir», που αναφέρεται στο σκάνδαλο του Κατάρ.

Παράλληλα η εφημερίδα αναφέρεται και στο τηλεφώνημα της Εύας Καϊλή προς την Μαρί Αρένα, όταν πλέον έχει συλληφθεί για το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζιόρτζι και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν βρίσκει τον Αντόνι Παντζέρι.

Ειδικότερα, η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι και η διάδοχός του ως επικεφαλής της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μαρί Αρενά, λέγεται ότι είχαν τουλάχιστον 389 τηλεφωνικές επικοινωνίες από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που συμβουλεύτηκαν οι Soir και Repubblica. Είναι λίγο λιγότερες από τις επαφές του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή με τον πρώτο του «έμπιστο», Φραντσέσκο Τζόρτζι (437 επαφές την ίδια περίοδο), πρώην βοηθού του κ. Παντζέρι και φερόμενο ως συνεργό στην υπόθεση παρέμβασης και διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν συνάδελφος στην προηγούμενη θητεία, είναι και φίλος», απάντησε η Μαρί Αρενά στις 11 Δεκεμβρίου στη Soir, η οποία την ρώτησε για τη σχέση της με τον πρόεδρο και ιδρυτή της ΜΚΟ Fight Impunity, συμπληρώνει το άρθρο. Η Soir επισημαίνει ότι η Βελγίδα ευρωβουλευτής προτιμά πλέον να μιλά για «επαγγελματική φιλία».

Η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι «σε αυτήν τη μακροχρόνια φίλη του Αντόνιο Παντσέρι στρέφεται η Αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου, ανησυχώντας που δεν μπορεί να επικοινωνήσει ούτε με τον σύντροφό της, ούτε με τον πρώην ευρωβουλευτή». «Πρώτα προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Πάντζερι -που μιλάει μόνο ιταλικά- αλλά δεν τον βρήκα», είπε στους ανακριτές η Εύα Καϊλή λίγο μετά τη σύλληψή της, σύμφωνα με τη Soir.

«Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπέλλα και τη Μαρί Αρενά. Απάντησαν ότι δεν ξέρουν γιατί δεν απάντησε ο Πάντζερι. Ο Παντζέρι δε μιλάει αγγλικά, προτιμώ να επικοινωνώ μαζί του μέσω των φίλων του» φέρεται να πρόσθεσε η κ. Καϊλή σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο.

«Ναι, με πήρε τηλέφωνο η Εύα Καϊλή», επιβεβαιώνει η Μαρί Αρενά, σημειώνει η Soir. «Ήμουν σε ένα συνέδριο στο UCL και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Απλώς της είπα να μείνει ήρεμη και να περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. (…) Υποθέτω ότι πανικόβλητη πλησίασε τους Βέλγους βουλευτές της ομάδας της» πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook