"Εκτοξεύσαμε τον Tayfun (σς πύραυλος Typhoon). Πόσο μακριά είναι η εμβέλεια του Tayfun; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Σήμαναν συναγερμό" δήλωσε προκλητικά ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άγκυρα δεν έχει πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο, ανέφερε προκλητικά το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.

«Εκτοξεύσαμε τον Tayfun (πύραυλος Typhoon). Πόσο μακριά είναι η εμβέλεια του Tayfun; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Σήμαναν συναγερμό… Οι εφημερίδες έκαναν αμέσως πρωτοσέλιδο: “Θα χτυπήσουν την Αθήνα”. Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα αρκεί να μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο. Όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας. Εμείς έχουμε ακόμα πολλές δουλειές να κάνουμε…», δήλωσε προκλητικά ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Αττάλεια.

Ο Ερντογάν χαιρέτισε την «αναπτυσσόμενη εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας», ισχυριζόμενος ότι κάθε χώρα «ζηλεύει» το μαχητικό drone Bayraktar TB2 και το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος Kizilelma.
«Δεν είναι τόσο πολύ, 5 μήνες .Έχουμε 5 μήνες. Για 5 μήνες δεν σταματάμε. Τη χώρα μας την προετοιμάζουμε στον αιώνα της Τουρκίας, με νέα σχέδια και με νέα έργα» δήλωσε μάλιστα για τις εκλογές στην Τουρκία.
«Όσους εποφθαλμιούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο τούς απογοητεύουμε τον ενθουσιασμό τους» δήλωσε από πλευράς του ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook