Στο μικροσκόπιο της έρευνας μετά την εισαγγελική παραγγελία τίθενται οι συμβάσεις που συνήψαν οι εταιρίες στις οποίες φέρεται ότι συμμετείχε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Χρ. Μπαρδάκης προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Αντικείμενο της έρευνας είναι αν έχουν προκύψει παραβάσεις του άρθρου 57 του Συντάγματος που θεμελιώνει ασυμβίβαστα για τους βουλευτές σε σχέση με συμβάσεις με το δημόσιο, ΟΤΑ η φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί με την παραγγελία του να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες ο πρώην βουλευτής της ΝΔ έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.
Πρόκειται για τις εταιρείες, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θέμης Χειμάρας παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα το οποίο ανέφερε ότι ο ίδιος λάμβανε μέσω εταιρείας του αναθέσεις από το Δημόσιο.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Χειμάρας ανέφερε πως «έφερε σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετεί» εξαιτίας των ζητημάτων που αναδείχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

«Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους», επισημαίνει ο ίδιος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook