Τι συζήτησαν κατά τη συνάντηση τους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η οικονομία και το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδικά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια να πετύχουμε τον εθνικό στόχο» προσθέτοντας:

«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς “κόκκινες” γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο όχι μόνο εμείς οι Έλληνες αλλά και οι επισκέπτες να βλέπουμε αυτό το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρορομίας στο φυσικό του χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης στη σκιά του ιερού βράχου».

Αναφερόμενος στην οικονομία ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το 2023 είναι εκλογική χρονιά αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από τον ψηφισμένο προυπολογισμό που προβλέπει πλεόνασμα το 2023».

«Εμείς θα πορευόμαστε με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να δίνει μέρισμα στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη από την υπεραπόδοση της οικονομίας.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουμε την δυνατότητα από την υπεραπόδοση της οικονομίας να επιστρέφουμε ένα δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης προς τις κοινωνικές δυνάμεις που το έχουν ανάγκη και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σακελλαροπούλου: Θετική η προσπάθεια να βοηθηθούν οι ευάλωτοι
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «πολύ θετικό ότι παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες – ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται – γίνεται κάθε προσπάθεια στην οικονομία να βοηθηθούν οι ευάλωτοι που καλούνται να καταβάλουν το πιο βαρύ τίμημα».
«Από εκεί και πέρα, με τα πιο πρόσφατα γεγονότα στη Βραζιλία που ευτυχώς δεν είχαν κακή κατάληξη είδαμε κατί που είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται συνεχή επαγρύπνιση, τίποτα δεν είναι δεδομένο και γι’ αυτό μια ισχυρη οικονομία, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία» πρόσθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook