H Εύα Καϊλή, που κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο του Κατάρ, θα παραμείνει για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα στη φυλακή...

Το Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών απέρριψε το αίτημα της Εύας Καϊλή που ζητούσε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Το Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών επιβεβαίωσε ότι η Εύα Καϊλή παραμείνει στη φυλακή προφυλακισμένη, αφού εμφανίστηκε νωρίτερα ενώπιον των δικαστών και ζήτησε την αποφυλάκιση της ενώ επανέλαβε ότι δεν έχει συμμετοχή στο σκάνδαλο του Κατάρ ούτε γνώριζε για τη διακίνηση των χρημάτων.

Έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Στην απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών για τη συνέχιση της κράτησης της Εύας Καϊλή αναφέρεται:

“Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας σχετικά με φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες
Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου”.

Πάντως νωρίτερα οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή κατήγγειλαν βασανιστήρια και μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης της.

Ειδικότερα, ο εκ των συνηγόρων της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε:
«Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για την κυρία Εύα Καϊλή. Θα λέω συνέχεια ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να σας μεταφέρω τα εξής. Η Εύα Καϊλή δεν είχε καμιά επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι. Και τώρα τα δύσκολα και στενάχωρα: Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν να πλυθεί. Αυτό συνιστά βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλη κατηγορείται αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας. Σας παρακαλώ όλους, δημοσιοποιείστε τα αυτά, η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook