Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος ενημερώνει με απόρρητη επιστολή για τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε αναφορικά με τις παρακολουθήσεις μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος έστειλε επιστολή με την ένδειξη «απόρρητο» στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στην οποία παραθέτει τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, με αφορμή το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στις 7 Δεκεμβρίου.

Η επιστολή η οποία εστάλη και στον υπουργό Δικαιοσύνης έρχεται στο πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ, όπου στο άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 προβλέπεται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η επιστολή του κ. Ράμμου δεν περιλαμβάνει ονόματα, επισημαίνει ωστόσο ότι από την έρευνά του προέκυψαν στοιχεία για νόμιμες επισυνδέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα έλεγχο τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να διαπιστώσει εάν κατά το παρελθόν έχουν εκδοθεί διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε να μάθει – γενικά στην αρχή – αν παρακολουθούνται πολιτικοί, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι ενώ μετά από συνεννόηση με την ΑΔΑΕ προσάρμοσε το αίτημά του σε λίστα συγκεκριμένων προσώπων.

Ο Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος πήγε σήμερα στα γραφεία της ΑΔΑΕ και επισκέφτηκε τον πρόεδρο της παρέλαβε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, φάκελο, ο οποίος εμπεριέχει όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τους υπό παρακολούθηση θεσμικούς παράγοντες, όπως προέκυψαν από τους ελέγχους

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διατεθειμένος να εκμεταλλευτεί πολιτικά την επιστολή Ράμμου και να ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής, αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναμένεται να αναφερθεί από το βήμα της Βουλής στα ονόματα των οποίων η παρακολούθηση από την ΕΥΠ επιβεβαιώθηκε μετά από τους ελέγχους που διενήργησε η ΑΔΑΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook