Ξεκίνησε το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Βουλή, επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρωθυπουργό, για τις παρακολουθήσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε γνωστό στο Σώμα ότι η κυβέρνηση επιλέγει την άμεση έναρξη της συζήτησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη όπου βρίσκεται, αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας, χαρακτηρίζοντάς τη «καλοδεχούμενη», για να προσθέσει ότι η κυβέρνησή του θα πάρει νέα ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η συζήτηση πρέπει να ολοκληρωθεί  μέχρι στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, με την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, καθώς ο πρωθυπουργός αναχωρεί για επίσκεψη στην Ιαπωνία .

Συγκεκριμένα, σήμερα η διαδικασία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00, αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα.

Αύριο, Πέμπτη η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί μόλις κλείσει η λίστα των ομιλητών που θα είναι υπουργοί και βουλευτές. Την Παρασκευή, η διαδικασία θα ξεκινήσει και πάλι στις 9 το πρωί και υπολογίζεται ότι από τις 10 και μετά θα αρχίσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Μόλις ολοκληρωθούν θα ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά της ΝΔ θα τοποθετηθούν οι Αδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Μαρκόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Νίκος Φίλης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook