«Ο Νίκος Παππάς συνομιλούσε με τον Χρήστο Καλογρίτσα», αναφέρει το Ειδικό Δικαστήριο.

Ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο με απόφασή του δέχθηκε ότι το επίμαχο SMS που στάλθηκε από τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα είναι νόμιμο αποδεικτικό μέσο και δεν υπάρχουν ενδείξεις πλαστότητας.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας δικάζονται στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Στην Εισαγγελία τα πρακτικά της δίκης με τις καταγγελίες για χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικότερα, το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε κρίσιμα τα μηνύματα (SMS) που προσκόμισε στη δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες η πλευρά των συνηγόρων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και τα οποία αποδεικνύουν, όπως είπαν, τον ρόλο του Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και το γεγονός ότι συνομιλούσε μαζί του.

Ακόμη, ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο δέχθηκε ότι τα μηνύματα που προσκόμισε η πλευρά του επιχειρηματία είναι νόμιμα αποδεικτικά μέσα και ότι αυτά τα έγραφα (με τα μηνύματα) είναι κρίσιμα για τη διαμόρφωση της κρίσης του δικαστηρίου και πρέπει να αναγνωστούν στη δίκη.

Παράλληλα, ομόφωνα κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ότι δεν συντρέχουν ενδείξεις πλαστότητας τους.

Ακόμη το Ειδικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση να αποσταλούν στην Εισαγγελία τα πρακτικά δίκης με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα που μίλησε για “τσάντες και φακέλλους με χρήματα που έφευγαν από το γραφείο για τον ΣΥΡΙΖΑ”

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν θα προσέλθει προς απολογία ο Καλογρίτσας

Την ίδια στιγμή οι δικηγόροι του επιχειρηματία γνωστοποίησαν στο δικαστήριο ότι δεν θα προσέλθει να απολογηθεί ο κ.Καλογρίτσας, όπως του παρέχει τη δυνατότητα αυτή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Κατόπιν αυτού σε δήλωσή του ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει τα εξής:
«Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα «είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας» είχα πει. «Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιόν σας. Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα.

Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες, υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά, των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει.

Χθες, αλλά και σήμερα, δια των συνηγόρων μου, σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδιοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά.

Τι άλλο μου μένει; Τίποτε έως αυτή τη στιγμή. Γιατί, «όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook