Εμείς μένουμε Ευρώπη, χωρίς ερωτηματικό.«Μπορείτε να πείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα;» - Ζητήστε συγγνώμη για τη «μικρή Μαρία» - Γιατί δεν μηνύετε τον κ. Καλογρίτσα; Στη δική μου επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα, εσείς που τα κάνατε φεϊγ βολάν που τα βρήκατε;

Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή με έντονη αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επιστολή του πρόεδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου για τον αν περιλαμβάνει ή όχι ονόματα υπό παρακολούθηση ατόμων.

«Αναλάβαμε πολιτικές ευθύνες, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, χωρίς να διαλύσουμε μια κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τη δράση της θα ελέγχουν 2 δικαστές, θα αποκτήσει υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου», τόνισε και ισχυρίστηκε πως:

«Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις έγιναν πρώτα στα δικά σας ΜΜΕ. Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο που έγραφε απόρρητο και τον κάνατε φέιγ βολάν, αλλά δεν μας απαντήσατε, εάν στην επιστολή που σας ενεχυρίασε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εάν υπήρχαν τα ονόματα που μας είπατε. Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν; Αν δεν υπήρχαν τα ονόματα τότε παραπλανάτε το Κοινοβούλιο. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος στην επιστολή που έλαβα από τον κ. Ράμμο πως ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε, ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς;»
Τότε τον λόγο έλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το έδρανό του είπε: «ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή που έστειλα στις 28/12 και η οποία είχε συγκεκριμένα ονόματα. Είχε αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα τα οποία αφορούσαν στην επιστολή που του έστειλα εγώ στις 28/12 κ. Μητσοτάκη. Μην επιχειρείτε να παίξουμε εδώ τις κουμπάρες κ. Μητσοτάκη. Θα απαντήσετε εσείς στα ερωτήματα που σας έθεσα και δεν θα θέτετε εσείς ερωτήματα, είστε κατηγορούμενος».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «κατά συνέπεια επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας ότι στην επιστολή την οποία έλαβε, ότι δεν υπήρχαν ονόματα».

Εσείς ως κυβέρνηση ψηφίσατε και οι υποκλοπές έγιναν από κακούργημα πλημέλλημα και σήμερα κατηγορούμαι εγώ ότι είμαι απειλή για την δημοκρατία.

Πολιτικά, έχω τοποθετηθεί ότι η υποκλοπή του κ.Ανδρουλάκη δεν ήταν πολιτικά αποδεκτή. Υπήρξε η δική μου έμπτακτη αποδοκιμασία. Για οποιαδήποτε άλλη σκοτεινή πλευρά ερευνάται από την διακιοσύνη. Η δικαιοσύνη δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζει αποφάσεις που σας βρίσκουν σύμφωνους. Θέλω να απαντήσετε αν εμπιστεύεστε τον εισαγγελέα του ΑΠ. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται όπως έγινε από τα στελέχη σας τέτοιοι χαρακτηρισμοί.

Η  διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για να διαμορφωθεί ο διαβόητος φάκελος μοιάζει άκρως προβληματική γιατί όπως έχετε ομολογήσει, αυτή συντάχθηκε κατόπιν αιτήματός σας. Προβλέπεται πουθενά αυτή η διαδρομή;, διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ είπε ότι ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής τους αρχηγούς και δεν δέχεται αιτήματα από άμεσα ενδιαφερόμενους και απαντά. Αν δείτε την ιστορία της αρχής, είπε ο πρωθυπουργός, από συστάσεώς της και ο επικεφαλής ενημέρωναν πάντα την Βουλή παρέχοντας γενική και ποτέ στην ιστορία της αρχής δεν έχει υπάρξει προσωποποιημένη πληροφόρηση. Ο κ. Ράμμος δεν είναι δικαστής αλλά τέως δικαστής. Δεν δικάζει. Και θέλω να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε αν η διαδικασία την οποία επιλέξατε γινόταν κανόνας. Τότε, κάθε πολιτικός αρχηγός θα μπορεί να στέλνει στην ΑΔΑΕ καταλόγους με ονόματα και η αρχή θα τα στέλνει στα κόμματα και μετά θα ανακοινώνονται στο πανελλήνιο. Αυτή την ΕΥΠ θέλουμε;

Θα μπορούσα να πάω κι εγώ με έναν κατάλογο τηλεφώνων και να ρωτήσω αν κι εσείς παρακολουθούσατε, είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. Τόνισε ότι είναι εκτός νομικού πλαισίου η διαδικασία. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι από καιρό όσα επικαλούνται οι βουλευτές σας με ονόματα και διευθύνσεις είχαν δημοσιευθεί και ήταν πρώτη είδηση σε 3 μέσα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι είτε υπήρξαν διαρροές απόρρητων πληροφοριών από την ΑΔΑΕ είτε ο κ. Τσίπρας επέβαλλε τα ονόματα που ήθελε. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι. Διέρρεαν στοιχεία μέσα από την ΕΥΠ και έχω μια απορία. Αν γίνονταν οι παρακολουθήσεις γιατί έχετε εσείς τα στοιχεία και δεν τα έχω εγώ; Γιατί δεν έγινα αποδέκτης καμίας πληροφορίας για τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεστε; Μήπως γνωρίζατε από πριν τα πρόσωπα;

«Το 2019 πριν πάτε σε εκλογές κρατήσατε την Βουλή ανοικτή για μια εβδομάδα και μετατρέψατε την παρακολούθηση από κακούργημα σε πλημμέλημα. Σίγουρα παρακολουθούσατε τον κ. Σαγιά και τον κ. Πιτσιόρλα», είπε και συνέχισε: «επί ημερών σας οι υποκλοπές έγιναν από κακούργημα πλημέλλημα και σήμερα κατηγορούμαι εγώ ότι είμαι απειλή για την δημοκρατία».

Για τα fake news με τη μικρή Μαρία
Να δώσετε τρεις εξηγήσεις: μια δημόσια συγνώμη για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Κουβέντα δεν έχετε πει. Όταν όλα τα στελέχη σας κι εσείς ο ίδιος συμμετείχατε σε μια επιχείρηση διασυρμού της χώρας. Γιατί ξέρουμε ότι δεν υπήρχε νεκρή Μαρία; Γιατί έχουμε υπηρεσίες πληροφοριών που ελέγχουν. Δεν καταλαβαίνετε ότι παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας; Είστε αφελής ή επικίνδυνος; Αδιαφορείτε για το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορεί και σήμερα ακόμα στελέχη σας να ισχυρίζονται ότι ο φράχτης στον Έβρο παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα. Δεν επιτρέπεται να παράγουν fake news οργανώσεων κατά του Λιμενικού που σώζουν καθημερινά χιλιάδες ζωές.
Επίσης, πρέπει να απαντήσετε: θα γκρεμίσετε τον φράχτη ή όχι; Θα συνεχίσετε τον φράχτη ή όχι;

Γιατί δεν μηνύετε τον κ. Καλογρίτσα;
«Εξακολουθείτε να καλύπτετε και σήμερα τον κ. Παππά που δικάζεται για το σκάνδαλο του στημένου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες; Ποιος είναι ο περίφημος Α2 μέτοχος του syriza channel; Την εμπλοκή είχε ο κ. Αρτεμίου; Τι τεχνογνωσία σας προσέφερε; Πείτε μας που πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή κ. Καλογρίτσα;» ρώτησε εκ νέου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός.

«Διότι έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και λέει στη βουλή επί λέξει “Πολάκη μη φωνάζεις, είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου”. Γιατί δεν κάνετε μήνυση; Κάντε του μήνυση αν τολμάτε, αν είναι ψέμα όλα αυτά. Που πήγαν τα λεφτά θα μάθουμε; Βαριά κουβέντα ε; Όλοι σας λέει βουλευτές με τα λεφτά μου και δεν τον μηνύετε; Να μας πείτε τη σχέση σας με τον κ. Καλογρίτσα, με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αν μπορείτε να διαβεβαιώσετε το ελληνικό κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα; Μπορείτε; Κρατείται και αυτό.

Εμείς κ. Τσίπρα μένουμε Ευρώπη, χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο. Θα απαντηθούν και αυτά τα ερωτήματα πολύ σύντομα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook