Το βελτιωμένο κλίμα στις σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας μετά τη συμπαράσταση της χώρας μας στον σεισμό , επιβεβαίωσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά το θερμό κλίμα που επικράτησε στην συνάντηση του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στα Άδανα , έκαν σαφή αναφορά στην Ελλάδα κατά τη συνάντηση του στην Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν.

«Θέλουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας. Τα βήματα που έχουμε κάνει για την εξομάλυνση των σχέσεών μας με τις χώρες της περιοχής, ιδίως με το Ισραήλ, είναι προφανή.

Ελπίζω ότι η αλληλεγγύη μας κατά τη διάρκεια αυτού του σεισμού θα είναι επίσης καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, όπως όλες οι χώρες της περιοχής, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την ειρήνη της περιοχής μας», κατ’έληξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, αρχικά με την αποστολή της ΕΜΑΚ, για να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης μέσα από τα συντρίμμια, τόνων ανθρωπιστικού υλικού, αλλά και την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αντιόχεια, την περασμένη Κυριακή, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Τούρκο ομόλογο του.

Δείτε εδώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook