Στην Αθήνα έρχεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για διήμερη επίσκεψη και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον Έλληνα ομόλογο του.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άντονι Μπλίνκεν θα έχει συνάντηση στις 19.30 σήμερα το απόγευμα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Άντονι Μπλίνκεν εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, καθώς και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα αύριο Τρίτη, ο Αμερικανός υπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον ομόλογο του, Νίκο Δένδια. Οι δύο υπουργοί θα εγκαινιάσουν τον Τέταρτο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Επίσης, ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η Ανατολική Μεσόγειος, με ξεχωριστή παράμετρο την Τουρκία, ενεργειακά ζητήματα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποιεί περιοδεία που ξεκίνησε από τη Γερμανία, συνεχίζεται στην Τουρκία και θα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, που βρίσκεται από χτες στην Τουρκία και με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες από το σεισμό περιοχές, επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook