H πρόθεση ψήφου μέσα από 8 δημοσκοπήσεις: Στις 6,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Η πρόθεση ψήφου για τις ερχόμενες εκλογές μέσα από τις δημοσκοπήσεις οχτώ εταιρειών μετρήσεων, όπως αποτυπώνεται από την έρευνα της ΕΡΤ.
Τις δημοσκοπήσεις από οχτώ εταιρείες μετρήσεων αναλύει σε μεγάλη έρευνά της η ΕΡΤ, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.
«Σκοπός της έρευνας είναι να αποτυπωθεί η δημοσκοπική εικόνα που έχει καταγραφεί στην αρχή του 2023 και αυστηρά σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου. Πήραμε τις πρώτες δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών που δημοσιεύτηκαν στα κανάλια μέσα στο 2023 για να υπολογίσουμε τον μέσο όρο», δηλώνει για την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ο διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και επικεφαλής της έρευνας Παναγιώτης Κουστένης.
Σύμφωνα με τον μέσο όρο που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις 8 εταιρειών για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με διαφορά 6,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (30,9% έναντι 24,4%). Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην 3η θέση με 10,4%, μπροστά από το ΚΚΕ (5,3%), την Ελληνική Λύση (3,7%) και το ΜέΡΑ25 (2,8%).
To «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 2,6%.
Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά 4,5%, ενώ αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων ή αυτών που θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό, θα απέχουν ή δηλώνουν ΔΓ/ΔΑ (15,4%).
Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας
Ολες οι Ειδήσεις
- Survivor: Εκρηκτικό το κλίμα ανάμεσα στους «Αθηναίους» στο νέο επεισόδιο – Τρέϊλερ
- «Στο χιλιοστό»: Έρχεται στον ΣΚΑΪ η σειρά ντοκιμαντέρ με την Ελένη Βαρβιτσιώτη και τη Βικτώρια Δενδρινού – Δείτε τρέϊλερ
- Η Allwyn ενισχύει τη μάχη κατά του καρκίνου εκσυγχρονίζοντας το νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» – Έργο-πρότυπο που ενισχύει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας
- «Φως στο Τούνελ»: Αμετακίνητο από την κορυφή της τηλεθέασης την Παρασκευή 3 Απριλίου
- Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου της δικηγόρου των καταδικασθέντων για την υπόθεση revenge porn ( Βίντεο &Φωτογραφίες)
- Υψηλή τηλεθέαση σημείωσε στην ΕΡΤ η μετάδοση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
- Θεανώ Φωτίου: Πέθανε ξαφνικά ο 49χρονος γιος της βουλευτού
- Λάρισα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με το χάος στη δίκη των Τεμπών – Η Κωνσταντοπούλου εκτός ελέγχου ουρλιάζει
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook