Η Ευαγγελία Καρύδη «μιλάει» με έργα!

Η γνωστή γλύπτρια Ευαγγελία (Εύα) Καρύδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις επόμενες εθνικές εκλογές, έτοιμη να μιλήσει με έργα όπως κάνει πάντα στη ζωή της, αναδεικνύοντας πάντα τη γενέτειρά της, την Κέρκυρα.
Την ψήφο των Κερκυραίων στις επόμενες Εθνικές Εκλογές ζητά η γνωστή και διεθνώς αναγνωρισμένη γλύπτρια Ευαγγελία (Εύα) Καρύδη, η οποία ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία και δηλώνει έτοιμη να μιλήσει ξανά με τα έργα της!
Η δήλωση της κ. Καρύδη
Φίλες και φίλοι θα δώσουμε έναν υγιή και καθαρό αγώνα για την Κέρκυρα..Με αρκετούς γνωριζόμαστε και με κάποιους θα γνωριστούμε… Μιλάω με τα έργα μου όλα αυτά τα χρόνια και θα κάνω τα πάντα για την πολιτισμική αναβάθμιση του νησιού… Η υποψηφιότητά μου με τη Νέα Δημοκρατία είναι μόνο η αρχή… Ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να προσπαθήσω.
Ευαγγελία Καρύδη,
υποψήφια βουλευτής Νέα Δημοκρατία 2023
Λίγα λόγια για την Εύα Καρύδη
Πάντα με γνώμονα την αγάπη της για το νησί της Κέρκυρας, στην οποία πάντα επέστρεφε ύστερα από εντυπωσιακές πολιτιστικές διακρίσεις στον τομέα της γλυπτικής και όχι μόνο.
Τα έργα της (προτομή του Ράλλη ,προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια και οι προτομές αντίστοιχα των αδελφών Ντάρελ) είναι σημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και αναντίρρητα ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη, καθώς μπροστά τους φωτογραφίζονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Δραστήρια και πνευματικά ανήσυχη (μιλάει άπταιστα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά) έχει αφιερώσει την ζωή της στην τέχνη προετοιμάζοντας καλλιτέχνες για ανώτερο επίπεδο λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέρος σε συμπόσια γλυπτικής.
Αναμφίβολα η συμβολή της στον πολιτισμό τεράστια και με ορμητήριο το νησί των Φαιάκων ταξίδεψε ανά τον κόσμο πραγματοποιώντας εκθέσεις με αφιερώματα στην Huffington post μέχρι και το Al Jazeera.
Η ίδια ρίχνοντας πάντα τους καλλιτεχνικούς τόνους φρόντιζε να μην βρίσκεται στο προσκήνιο αφήνοντας τα έργα να μιλούν από μόνα τους.
Σημαντική, λοιπόν, στιγμή η απόφαση να μιλήσουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες για τα πολιτιστικά δρώμενα της Κέρκυρας και να αντιμετωπίσουν με τόλμη την οικονομική κρίση που επέρχεται από εξωγενείς παράγοντες η οποία σαφώς θα επηρεάσει αρνητικά και τις Τέχνες..Θεματοφύλακες του πνευματικού κόσμου και καλλιτεχνικοί κυματοθραύστες είναι σημαντικό να βγαίνουν μπροστά και η Ευαγγελία Καρύδη έχει αποδείξει εμπράκτως την αγάπη της για την γενέτειρα της.
Η Ευαγγελία Καρύδη γεννήθηκε στην Κέρκυρα, το 1972,η ζωή στο νησί διαμόρφωσε το καλλιτεχνικό ταλέντο που επιδεικνύει σήμερα η Εύα στην πρωτοποριακή δουλειά της. Έχει σπουδάσει στην Ακαδημία Julien στο Παρίσι με τον Almo Del Debbio και είναι βραβευμένη καλλιτέχνιδα, (μεταξύ άλλων και χρυσό μετάλλιο στην Μπιενάλε της Φλωρεντίας το 2005). Έχει εκθέσει τη δουλειά της σε ζωντανές πόλεις όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.
Ομαδικές εκθέσεις
2017 – Un’altra Reàlta, Museo Pietro Cavoti, Galatina 2017 – In-Visible – Castel dell’Ovo, Neaple
2017 – Setup Contemporary Art Fair, Bologna
2015 – Retrospection, Castello Carlo V, Lecce
2015 – It’s all about paper, A100 Gallery, Galatina Lecce Italy
2014 – Desiderata, A100 Gallery, Lecce Italy
2014 – Approdi, a cura di Lorenzo Madaro, castello di Acaya (Lecce) Italy 2008 – Biennale Cairo, Cairo, Egypt
2007 – XXIV Alexandria International Biennal for Mediterranean Countries, Alexandria, Egypt
2006 – Municipal Art Gallery, Corfu
2004 – Louvre Museum: Salon de la Nationale des Beaux Arts, Paris
Art Concept Festival Video Installation, San Pietroburgo
ACAB Library Cultural Center of Brazil,
2002 – Salon D’automne, Paris (silver medal)
Ατομικές εκθέσεις
2018 – Setup Contemporary Art Fair, Bologna
2013 – Terra Nullius Genesis Gallery, Atene – Windows of Illusion, Palazzo della Cultura, Galatina –
Tempus Fugit, ex conservatorio di Sant’Anna, Lecce
2012 – Nude, Westminster University,London
2008 – When did you leave heaven?, ex Conservatorio di Sant’Anna, Lecce 1997 – Mixed Media, Municipal Theater, Corfu
Δημόσια έργα Και αναθέσεις
Αργυρό Μετάλλιο για την Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας
Εθνικός Αερολιμένας Κέρκυρας, Γλυπτό προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια, 1ου Κυβερνήτη Ελλάδος
Δημοτικός Κήπος Κέρκυρας, Γλυπτά Προτομής των Αδελφών Ντάρελ
Μέδουσα: Ξενοδοχείο Corfu Imperial, Κέρκυρα
No title :University of Health and Science, Arizona USA
Προτομη Ιωάννη Καποδίστρια Ιόνιος ακαδημία Κέρκυρα, Ελλάδα
Ολες οι Ειδήσεις
- «ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΑ» powered by ΔΕΗ: Πρεμιέρα το Σάββατο 10 Μαΐου στις 16.55 στον ΣΚΑΪ
- Light: Η δημόσια συγγνώμη μετά τις κατηγορίες της ΕΣΑμεΑ για μισαναπηρισμό – “Όλη η ευθύνη, είναι απολύτως δική μου”
- Πρίγκιπας Χάρι: «Δεν ξέρω πόσο καιρό έχει ακόμα ο πατέρας μου» – Η φράση που εξόργισε τον Βασιλιά Κάρολο – Τον κατηγορεί για έλλειψη σεβασμού
- Ζαχάροβα κατά Ζελένσκι: «Τρομοκράτης διεθνούς εμβέλειας – Δεν σέβεται ούτε τον παππού του, βετεράνο του πολέμου»
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντα από την έκρηξη και αμέσως μετά – «Έβαλε τη βόμβα και γύρισε να ελέγξει» η επικρατέστερη εκδοχή για την 39χρονη που σκοτώθηκε
- Πρώτος ο Αντώνης Σρόϊτερ και το δελτίο του ALPHA – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Σύσκεψη για τη βία στα ΑΕΙ: Αυστηρές συνέπειες σε ποινικό, πειθαρχικό και αστικό επίπεδο για τους παραβάτες
- Σέρρες: Νέα σύλληψη 67χρονου από τη Γεωργία για κατασκοπεία στο Στρατόπεδο Κλεισάρη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook