Τέμπη – Πλεύρης: Υποψήφιος πολιτικού κόμματος ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας

Λάβρος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για το θέμα με την αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ λίγες ώρες μετά την τραγωδία με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha είπε: «Μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα»
Μάλιστα, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης στον Alpha, μέχρι αύριο Τρίτη, θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει διατάξει, για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ο φάκελος θα πάει στον εισαγγελέα.
Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι «μου έκαναν εντύπωση τα εξής γεγονότα:
– Ότι εμφανίζεται ένας άνθρωπος που εμπλέκεται με ένα δυστύχημα τρομακτικό, ένα 24ωρο μετά το δυστύχημα για να εμφανίσει ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας, που -βάση του περιστατικού που είχε γίνει- δε θα δικαιολογούσε κάποιον να πάρει αναρρωτική.
– Βρίσκεται ένας διευθυντής ο οποίος δεν είναι εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του στο νοσοκομείο και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση.
– Δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά.
– Οπωσδήποτε μπαίνω σε έναν πειρασμό ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος που είναι συνδικαλιστής και ο συγκεκριμένος επιθεωρητής που πάει να πάρει την αναρρωτική.
– Και τελικά δίνεται μια αναρρωτική 30 ημερών ενώ συνήθως οι άδειες αρχικά είναι λίγων ημερών και γίνεται επανεξέταση».
Ο γιατρός – υποψήφιος πολιτικού κόμματος – Συνδικαλιστής ο επιθεωρητής;
«Έμενα μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αν εμπλέκονται γιατροί είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι γιατροί και θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Και αύριο θα πάει και ο φάκελος στον εισαγγελέα» είπε ο Θάνος Πλεύρης και διευκρίνισε:
«Εγώ δε θα το έλεγα, αλλά ο ίδιος βγήκε και έκανε δήλωση στην ΕΡΤ και προκύπτει η ταυτότητά του. Από την ταυτότητά του προκύπτει ότι είναι και υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ».
Κλείνοντας ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όταν πήγε ο επιθεωρητής να δηλώσει το πρόβλημα υγείας του, «ήταν γνωστό ότι έχει γίνει ένα μοιραίο δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς. Άρα δεν γίνεται μια γνωμάτευση σε ουδέτερο χρόνο. Αν την έχουν δώσει χωρίς να κάνουν καμία εξέταση, θα λογοδοτήσουν γιατί αυτό ενέχει μια τρομακτική ηθική απαξία…Να δίνεται μια βεβαίωση σε έναν άνθρωπο, αν αυτή δεν έχει δοθεί με τους ιατρικούς κανόνες, Να έχουν δώσει ενώ θρηνούμε δεκάδες ανθρώπους».
Ολες οι Ειδήσεις
- Συνεργασία του Atlantic Council με τον Όμιλο Antenna
- Τέμπη: Πρόταση 996 σελίδων με 36 κατηγορουμένους από τον εισαγγελέα Εφετών της Λάρισας – Σφοδρές αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων
- Υβόννη Μπόσνιακ – Αντώνης Ρέμος: Το τρυφερό βίντεο για τα 7 χρόνια γάμου
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: Πωλείται το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη Στησιχώρου για 4 εκατ. ευρώ – Πλάνα από το διαμέρισμα
- Λάκης Λαζόπουλος: Σε μία παράσταση η μητέρα μου έβγαλε τη φωτογραφία του πατέρα μου να με ακούσει και αυτός
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ο “κοριός” στο σαλόνι του σπιτιού του – «Οι κάμερες ήταν συνδεδεμένες με άγνωστα emails»
- Τόκιο 2025: Συγκλονιστικός ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το αργυρό με άλμα στα 6 μέτρα – Ανίκητος ο Ντουπλάντις με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)
- Ελένη Βουλγαράκη για Φώτη Ιωαννίδη: Ο στόχος μου είναι να είμαι όσο πιο κοντά του γίνεται
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook