Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ»
Σε προφορικό διάβημα για την έξοδο του «Τσεσμέ» στο Αιγαίο προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, αντιδρώντας στην παράνομη Navtex της Τουρκίας.
Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, το διάβημα, παραδόθηκε στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Παρά το γεγονός ότι η τουρκική NAVTEX αφορά διεθνή ύδατα, το ελληνικό διάβημα την καταγγέλλει ως άκυρη και παράνομη καθώς, όπως τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, ο σταθμός της Σμύρνης δεν έχει εξουσιοδότηση να εκδίδει NAVTEX για αυτή την περιοχή.
Σχετικά με τις διερευνητικές, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά έχει εισηγηθεί ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του 62ου γύρου, χωρίς, προς το παρόν να έχει λάβει απάντηση. Πάντως, την προσδιόρισε για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολίβια Βασιλόπουλος: Έγινε η μούσα του eco stylist Δημήτρη Γραμματικογιάννη σε μια συγκινητική καμπάνια μόδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (εικόνες)
- Ιωάννα Τούνη για τον σύντροφό της: “Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ”
- Eλένη Φουρέϊρα : Φωτογραφίες από το πάρτι του γιού της για τα γενέθλια του
- Έγκυος ξανά η Αλεξάνδρα Νίκα: Το τρυφερό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους
- Ένοχος γνωστός ηθοποιός για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών – Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή μέχρι την έφεση
- Οικογενειακή τραγωδία στην Ελευσίνα: Κόρη τραυμάτισε θανάσιμα τη μητέρα της ενώ προσπαθούσε να παρκάρει
- «Οι Αθώοι»: Νέο επεισόδιο την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις 22:20
- «Sing for Greece 2026»: Η μουσική, ο ρυθμός και όλη η μαγεία της Eurovision είναι στην ΕΡΤ – Τετάρτη 11, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου οι δύο Ημιτελικοί και Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026 ο Μεγάλος Τελικός
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook