Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισήμαναν το καλό κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντηση τους στις Βρυξέλλες.

συνάντησή τους στις Βρυξέλλες ότι η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος.

Η Αθήνα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Το κλίμα στη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών ήταν ιδιαίτερα φιλικό, γεγονός που επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές.

«Συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας έπειτα από τον σεισμό και την τραγωδία με τα τρένα», έγραψε μάλιστα στο Twitter ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας είπε ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν ο πρώτος που τον συλλυπήθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη και παράλληλα τον ευχαρίστησε για την έκδοση του πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού στην Ελλάδα.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του κ.Τσαβούσογλου, που ευχαρίστησε τον «φίλο Νίκο» για την αλληλεγγύη που επέδειξε η Ελλάδα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας και το γεγονός ότι ο κ.Δένδιας επισκέφθηκε ο ίδιος τις πληγείσες περιοχές και επισήμανε ότι πλέον υπάρχει καλύτερη ατμόσφαιρα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook