Σε νέα φάση φαίνεται ότι περνούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου που έστειλε τις ευχές του στον Νίκο Δένδια για την 25η Μαρτίου και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ευχετήρια επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. .

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο» σημειώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη =.

Και καταλήγει: «Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τοσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν επιστολή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, με την οποία δηλώνει βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, που υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, θα παγιωθούν στο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα και στον δημοσιογράφο Μάκη Πολλάτο, εξηγεί τι έχει αλλάξει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τονίζει ότι η Αθήνα, που πάντοτε έλεγε ότι επιδιώκει τον διάλογο κάτω ακριβώς από αυτές τις συνθήκες, οφείλει να ανταποκριθεί σε μια τέτοια τουρκική συμπεριφορά.

«Έχουν μεταβληθεί οι παράμετροι της τουρκικής συμπεριφοράς απέναντί μας. Αμέσως μετά την τραγωδία των σεισμών στην Τουρκία και την επίσκεψή μου εκεί, η τουρκική παραβατικότητα έχει μετατραπεί σε κάτι το ανύπαρκτο. Δεν υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, δεν υπάρχουν υπερπτήσεις, δεν υπάρχει τοξική διατύπωση λόγου, δεν υπάρχει λεκτική επιθετικότητα, δεν υπάρχει απειλή χρήσης βίας. Η Ελλάδα πάντοτε έλεγε ότι επιδιώκει τον διάλογο κάτω ακριβώς απ’ αυτές τις συνθήκες. Οφείλουμε, λοιπόν, έχουμε υποχρέωση αν θέλετε, να ανταποκριθούμε σε μια τέτοια τουρκική συμπεριφορά» τονίζει, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα πάντοτε έλεγε ότι επιδιώκει τον διάλογο κάτω ακριβώς απ’ αυτές τις συνθήκες. Οφείλουμε, λοιπόν, έχουμε υποχρέωση αν θέλετε, να ανταποκριθούμε σε μια τέτοια τουρκική συμπεριφορά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook