Ερντογάν προκαλεί ξανά: Με την Αγιά Σοφιά δείξαμε στον κόσμο την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία μας
Νέα πρόκληση και πάλι από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προφανώς απευθύνεται στο εθνικιστικό κοινό της Τουρκίας, ενόψει και των εκλογών.
Αυτή την φορά μίλησε για την Αγία Σοφία και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση του, όπως είπε «έσπασε» τα δεσμά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
«Κάναμε την Αγιά Σοφιά τζαμί, σπάσαμε τα δεσμά και την ανοίξαμε και πάλι σαν ιερό βιβλίο», είπε
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να μιλάει για την Αγιά Σοφιά και παρουσιάζει ως μεγαλύτερό του έργο την μετατροπή της σε τζαμί.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στην τελευταία ομιλία του δήλωσε ότι η κίνησή του αυτή, έδειξε στον κόσμο την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία της χώρας του.
«Εμείς βάλαμε την υπογραφή για να ανοίξει την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Μετά από 86 χρόνια νοσταλγίας, επέστρεψε στην πραγματική της εικόνα και πάντα σύμφωνα με την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή. Αυτό το βλέπω πως μια ενέργεια που έσπασε τα δεσμά που είχε ο λαός μας και τα έκανε κομμάτια. Η Αγιά Σοφιά είναι κληρονομιά της Άλωσης. Αυτήν την επαναφέραμε με τις προσευχές του Μωάμεθ και τους ήχους των ιμάμηδων. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία σε παγκόσμιο επίπεδο επικύρωσε την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία. Δοξάζω τον Θεό που μας αξίωσε να ανοίξουμε και πάλι την Αγιά Σοφιά σαν ένα ιερό βιβλίο.
Φωτογραφίες μπροστά στο τουρκικό μη επανδρωμένο μαχητικό «Kizil Elma»
Εν τω μεταξύ, ο τούρκος πρόεδρος πόζαρε μπροστά στο τουρκικό μη επανδρωμένο μαχητικό που κατασκεύασε η εταιρεία του γαμπρού του, με την αντιπολίτευση να μιλά για νέο σόου του Ερντογάν.
Μάλιστα, η είδηση παρουσιάστηκε ως έκτακτη από το τηλεοπτικό δίκτυο, Haber:
«Μια είδηση της τελευταίας στιγμής καθώς ο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημοσίευσε μια φωτογραφία του στο Twitter. Υπάρχει και η τουρκική σημαία. Στο μήνυμα του ο πρόεδρος ποζάρει μπροστά στο Kizil Elma. Ουσιαστικά αυτό που βρίσκεται πίσω από τον πρόεδρο Ερντογάν είναι το πρώτο εθνικής κατασκευής μη επανδρωμένο μαχητικό της Τουρκίας» σχολίασε η τουρκάλα δημοσιογράφος.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ξεφτιλίζομαι σαν τον κάθε εγκληματία, θα καταθέσω στον φυσικό δικαστή, είπε ο «Φραπές» στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής – Live
- Πιερρακάκης Vs Βαν Πέτεγκεμ: Σήμερα η μάχη για τον νέο πρόεδρο του Eurogroup
- Συντάξεις Ιανουαρίου: Στις 19 και 22 Δεκεμβρίου η καταβολή τους – Αναλυτικά πότε θα πληρώσει το κάθε ταμείο
- Από σήμερα ξεκινά το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Ανδρουλάκης: Η κοινωνία είναι στο πλευρό των αγροτών – Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας
- Φοινικούντα: Ξεσπά η ανιψιά του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ για τον εξάδελφο της που συνελήφθη – «Μετά τη δολοφονία ένιωθε βασιλιάς» (βίντεο)
- Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει σε γιορτινή διάθεση και χορεύει σε ρυθμούς latin (εικόνες&βίντεο)
- Εlaina: Το δημόσιο ευχαριστώ του «Συλλόγου Αγίου Ανδρέα» για την προσφορά της ερμηνεύτριας στην ανέγερση του Ναού στη Νέα Υόρκη (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook