Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο Open ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Με τη μέθοδο της αλλαγής του προσώπου που ηγείται του κόμματός του, ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης προσπαθεί να παρακάμψει το νόμο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να κατέβει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, θα τοποθετηθεί επικεφαλής, όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος στο OPEN, καθώς βάσει του νέου νόμου, καταδικασμένοι για σοβαρά αδικήματα δεν μπορούν να ηγούνται πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν σε εκλογές. Η τελική απόφαση ανήκει στον Άρειο Πάγο, που θα αποφανθεί επ’ αυτού στις 5 Μαΐου.

Όπως είπε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος «θα προηγηθούν καταστατικές διαδικασίες και, όπως είπε, «αφού γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, θα καταθέσω το καταστατικό στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και, εφόσον εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, θα είμαι πρόεδρος».

Επίσης, επιβεβαίωσε πως ο καταδικασμένος ως μέλος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, θα παραιτηθεί από όλες τις θέσεις που έχει στο κόμμα και θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας. Ο κ. Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα ΕΑΝ, με διακηρυγμένο στόχο να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος». Οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν από μέλη των δύο οργανώσεων κάνοντας συζητήσεις για κοινή κάθοδο στις εκλογές, όμως ο νόμος της κυβέρνησης άλλαξε τα σχέδιά τους και επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο «κόλπο» του Ηλία Κασιδιάρη για να συμμετάσχει το κόμμα του στις εκλογές ήταν ότι «Η Βουλή των Ελλήνων έχει ψηφίσει νόμο βάσει του οποίου η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα, οφείλει, μπορεί να μην επιτρέψει σε εγκληματικές οργανώσεις με τον οποιονδήποτε μανδύα να διεκδικήσουν την παρουσία τους στις εθνικές εκλογές».

Οικογένεια νομικών

Ο Τάσος Κανελόπουλος, 76 ετών, είναι ένα από τα τέσσερα αδέλφια γνωστών νομικών, που κατάγονται από το χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων:

– Ο Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου,

– Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ψάλτης στην Μητρόπολη των Αθηνών και

– Ο Αθανάσιος (Θανάσης) Κανελλόπουλος, δικηγόρος, πρώην αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ).

Ο Τάσος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1947, διορίστηκε στο δικαστικό σώμα τον Οκτώβριο του 1975 και ανέλαβε καθήκοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το Νοέμβριο του 2006.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook