Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Κατάρ που παρέμενε στην φυλακή.

Αποφυλακίζεται με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών η Εύα Καϊλή μετά από 4 μήνες κράτησης.
Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και θα παραμείνει σε περιορισμό κατ’ οίκον

Ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση αφήνεται η Εύα Καϊλή. H Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν η μόνη που παρέμενε προφυλακισμένη για το σκάνδαλο του Κατάρ μετά την αποφυλάκιση, χθες, του έτερου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Σκάι στις Βρυξέλλες, Εφη Κουτσοκώστα, η απόφαση για την Εύα Καϊλή ελήφθη μία μέρα νωρίτερα, ενώ απαιτούνται τρεις εργάσιμες μέρες για να αφεθεί ελεύθερη.

Η Εύα Καϊλή βρισκόταν περισσότερους από τέσσερις μήνες στη φυλακή για την υπόθεση του σκανδάλου του Κατάρ.
Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους, δήλωσε ο δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Σημειώνεται, ότι η απόφαση για την αποφυλάκιση με επιτήρηση θα επανεξετάζεται κάθε μήνα για το πρώτο διάστημα και αργότερα ανά δίμηνο, έως τη δίκη.

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κ. Εύα Καϊλή μπορεί να πάει σπίτι της επειδή τέθηκε υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση από τον ανακριτή Κλεζ», τόνισε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή Σβεν Μαρί, αναφερόμενος στον Μισέλ Κλεζ, Βέλγο δικαστή/ ανακριτή που ηγείται της έρευνας. «Προς το παρόν, δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο, πέραν του ότι αυτή η απόφαση μόνο λογική μού φαίνεται» πρόσθεσε.

«Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση της Εύας Καϊλή ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης» σχολιάζει το Euronews.

Ο Σβεν Μαρί έχει δηλώσει στα ΜΜΕ ότι οι Βέλγοι ανακριτές δεν έχουν κανένα νέο στοιχείο για να υποστηρίξουν την υπόθεση σε βάρος της Εύας Καϊλή, και επιτέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα επειδή την κράτησε πίσω από τα κάγκελα σαν «τρόπαιο».

Ανήγαγαν την κ. Καϊλή σε ένα σύμβολο για να πουν: ‘’Ακόμα κι αν κατέχεις υψηλά αξιώματα, θα παραμείνεις στη φυλακή’’. Και αυτό γίνεται ειδικά για να πουν στους άλλους βουλευτές: ‘’μη διαπράττετε πράξεις διαφθοράς γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πάτε στη φυλακή πολύ καιρό’’» υποστήριξε ο δικηγόρος στο Euronews την Τρίτη.
Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, είναι επίσης εκτός φυλακής σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά δεν μένει στο διαμέρισμα της Καϊλή, αναφέρει το Politico, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση.

Δείτε την απόφαση : με την οποία η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονική επιτήρηση:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook