Ο Γιάννης Οικονόμου αποχωρεί από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Φθιώτιδα.

Την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε εμφανώς συγκινημένος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ο Γιάννης Οικονόμου θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές και για τον λόγο αυτό την θέση του θα πάρει ο κ. Άκης Σκέρτσος. Ανακοινώνοντας τον κ. Σκέρτσο και σε προσωπικό τόνο είπε:
«Σήμερα κλείνει για εμένα ένας κύκλος 615 ημερών. Την πρώτη ημέρα είχα πει ότι θα προσπαθούσα να οριοθετήσω πολιτικά το βήμα και να απαντώ σε όλες τις ερωτήσεις με πολιτικό τρόπο. Ευχαριστώ όλους τους πολιτικούς συντάκτες για την συνεργασία σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα και τον κόσμο ολόκληρο.
Μου δόθηκε το προνόμιο να είμαι ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που παρήγαγε πολύ πλούσιο έργο και μπορούσα να στέκομαι απέναντί σας με ειλικρίνεια και παρρησία και να ενημερώνω για το κυβερνητικό μας έργο.
Σήμερα, παραδίδοντας τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου στον υπουργό Επικρατείας στον καλό φίλο, Άκη Σκέρτσο, μπορώ να πω ότι δεν στεναχωριέμαι επειδή η πορεία αυτή τέλειωσε, χαμογελώ επειδή συνέβη. Κάθε τέλος, είναι η αφορμή, η αφετηρία από την οποία ξεπηδούν καινούριες αρχές. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εκλογές
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Σάββατο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την 21η Μαΐου», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε ότι από την Κυριακή 23 Μαίου ξεκινούν οι περιορισμοί που αφορούν στις εμφανίσεις στα ΜΜΕ των υποψηφίων βουλευτών με σταυρό προτίμησης στις εκλογές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του.

Πρόσθεσε ότι «σε αυτή την κάλπη θα κριθεί ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιος θα κυβερνήσει. Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε ή αν θα επιστρέψουμε σε μια Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης».
Είπε ακόμα ότι «οι πολίτες ξέρουν ότι η Ελλάδα του 2023 είναι καλύτερη από εκείνη του 2019 και γνωρίζουν ποιος έχει αξιοπιστία και τίνος τα λόγια είναι κούφια, τόνισε και γι’ αυτό θα μας εμπιστευθούν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση και σημείωσε ότι παρά τις εξωγενείς προκλήσεις η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις