Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη δεν πήραν τελικά την δικογραφία, καθώς αυτό θα γίνει μετά την άρση της ασυλίας του .

Στις 8 Μαΐου θα οριστεί εισηγητής για το αίτημα της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό σε βάρος του,  όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Έφη Κουτσοκώστα.

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη δεν πήραν τελικά την δικογραφία, αυτό θα γίνει μετά την άρση της ασυλίας του, καθώς χωρίς την άρση ασυλίας τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει και η υπόθεση δεν μπορεί να πάρει τη δικαστική οδό.

Σύμφωνα με το βελγικό νομικό πλαίσιο οι δικηγόροι του μπορούν να πάρουν τη δικογραφία μόνο με την άρση της ασυλίας και με την άσκηση ποινικής δίωξης, αναφορικά με την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό,  ώστε να οριστεί ο κ. Γεωργούλης ως κατηγορούμενος.

Ο εισηγητής θα εξετάσει το φάκελο του αιτήματος, και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, και να γίνει η ψηφοφορία προκειμένου να παραπεμφθεί το θέμα στην Ολομέλεια του σώματος. Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής είναι 30 Μαΐου, και αν εκεί ψηφιστεί η άρση της ασυλίας τότε θα πρέπει να οριστεί ποτέ το θέμα θα πάει στην Ολομέλεια. Δεν είναι ωστόσο αυτονόητο ότι η υπόθεση θα πάει στην επομένη Ολομέλεια, που συνεδριάζει μετά τις 30 Μαΐου, μπορεί να παραπεμφθεί και στη μεθεπόμενη, έτσι φτάνουμε στο καλοκαίρι, ίσως και αργότερα.

Με πολιτική χροιά η υπερασπιστική γραμμή που επιλέγει
Πολιτικές προεκτάσεις και σκοπιμότητες «βλέπει» στην υπόθεση η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη, όπως φαίνεται από τη χθεσινή ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του, μέσω της οποίας ενημέρωσαν ότι δεν έλαβαν πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.
Οι Βέλγοι δικηγόροι συνδέουν το «χρονοδιάγραμμα της έρευνας» των βελγικών Αρχών με το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα έχουμε εκλογές, επιχειρώντας έτσι να αποδώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεση υπονοώντας μάλιστα ότι η διαδικασία είναι κατευθυνόμενη, με σκοπό να υπάρξει πολιτική βλάβη για τον ίδιο και, εμμέσως, για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βέλγοι δικηγόροι αναφέρουν ότι ο Αλέξης Γεωργούλης «δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για το χρονοδιάγραμμα αυτής της έρευνας και λυπάται βαθιά. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις τρία χρόνια αργότερα αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

Αναφορικά με τις βαριές κατηγορίες για βιασμό και σωματικές βλάβες ο Αλέξης Γεωργούλης, μέσω των δικηγόρων, τις αρνείται κατηγορηματικά: «Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει από κάθε άποψη τις κατηγορίες της κυρίας Χρονοπούλου», ενώ σημειώνεται ότι ζήτησε την άρση της ασυλίας του «για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook