Η Αφροδίτη Λατινοπούλου και το κόμμα της «ΠΑΤΡΙΔΑ» τέθηκαν εκτός εκλογικής διαδικασίας από τον Άρειο Πάγο.

Ομόφωνα το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου «έκοψε» από τις εκλογές το κόμμα ΠΑΤΡΙΣΑ της Αφροδίτης Λατινοπούλου καθώς έκανε δεκτή έκανε δεκτή την προσφυγή του πρώην βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος υποστήριζε ότι ο τίτλος του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» είναι δικός του.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος , χτες αποκλείστηκε από τον Άρειο Πάγο από την κάθοδο του στις εκλογές λόγω του συμβόλου που χρησιμοποιεί.Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το εθνικό σύμβολο κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» κατά την οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου «έκλεψαν» το όνομα, ενώ επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

Προσφυγές για τους «Έλληνες»
Αντίθετα, ομόφωνα απορρίφθηκαν οι προσφυγές που είχαν κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Δημήτρης Μιχάκης με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους.

Στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου βρέθηκαν οι αντίθετες προσφυγές που είχαν κατατεθεί από το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη με την κάθε πλευρά να διεκδικεί τον τίτλο «Έλληνες».

Η μια προσφυγή κατατέθηκε από το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη κατά του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και ζητείται να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης. Μάλιστα, ο κ. Μιχάκης ισχυρίζεται ότι έχει κατοχυρώσει τον τίτλο από το 2012. Από την άλλη πλευρά ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριζε ότι είναι εκτός νομιμότητας οι αντίπαλοι «Έλληνες», υποστηρίζοντας ότι το κόμμα Μιχάκη, κατά παράβαση της νομοθεσίας χρησιμοποιεί ως έμβλημα τον ήλιο της Βεργίνας.

Η ανάρτηση Τζήμερου
Επίσης απορρίφθηκε και η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος του συνασπισμού κομμάτων των Θάνου Τζήμερου– Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook