Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προχωρά τη διαδικασία για την ανακήρυξη των κομμάτων, των συνδυασμών των κομμάτων και των μεμονωμένων υποψηφίων, σύμφωνα με τα όσα επιτάσσει ο νόμος.

Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου είναι αρμόδιο να εξετάσει τη νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» που έχει ιδρύσει ο Κασιδιάρης, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως διευθύνων εγκληματική οργάνωση, υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης για λόγους μεροληψίας κατά  των τριών Αρεοπαγιτών, επικαλούμενο δημοσιεύματα, τα οποία ανέγραφαν ότι οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν συνάντηση – προδιάσκεψη προκειμένου να προετοιμάσουν το απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα του.

Μετά την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου προχωρά κανονικά τη δοαδικασία για την ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών που θα κατέλθουν στις εκογές της 21ης Μαίου. Η ανακήρυξη των κομμάτων αναμένεται το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, 2 Μαΐου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook