Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 38% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή διαφορά 14,5 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 3% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%. Στο 12% οι αναποφάσιστοι, 5,5% απαντάει «άλλο κόμμα».

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 21%. «Κανένας» απαντά το 33%.

Ως προς την κακοκαιρία «Μήδεια», το 51% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ενώ το 49% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Ως προς την Αττική, το 61% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από την αντίδραση του κράτους, έναντι του 39% που εκφράζει την ικανοποίησή του.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα το 45% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από την ανταπόκριση του κράτους, την ώρα που το 55% εκφράζει την ικανοποίησή του.

Πάντως το 50% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στον αντίποδα, το 44% εκφράζει την ικανοποίησή του.

Το 41% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αναφορικά με την πανδημία εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 18% απαντά πως θα ήταν καλύτερα. Το 27% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν στο ίδιο επίπεδο.

Το 48% εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο εμβολιασμών, ενώ το 40% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο.

Το 53% συμφωνεί με τη δημιουργία της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ενώ το 39% διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook