Το νέο μήνυμα μέσω Facebook του Φρέντι Μπελέρη υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας για τις δημοτικές εκλογές.

Ο Φρέντι Μπελέρης μεταφέρθηκε στις φυλακές των Τιράνων όπου θα παραμείνει τουλάχιστον 10 μέρες.
Προφυλακισμένος κρίθηκε και ο στενός του συνεργάτης, Παντελής Κοκαβέσης, παρά τα προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το himara.gr που δημοσιεύει ανακοίνωση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Χειμάρρας, στις σημερινές δημοτικές εκλογές στην Αλβανία.

Ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας , με μήνυμα του μέσα από τη φυλακή, που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, ζήτησε από τους συμπατριώτες του να δώσουν στην κάλπη απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα, τονίζοντας πως: «Αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο και την δημοκρατία».

Την προφυλάκιση του ομογενούς υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη αποφάσισε χθες το δικαστήριο της Αυλώνας στην Αλβανία, ο οποίος πέρασε αυτοφώρω αφού συνελήφθη την Πέμπτη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων ενόψει των σημερινών δημοτικών εκλογών στην Αλβανία.

Η προφυλάκιση Μπελέρη προκάλεσε ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας, με το ΥΠΕΞ να κάνει λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση εάν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα».

Το ενδιαφέρον των δημοτικών εκλογών επικεντρώνεται στην Χειμάρρα, καθώς η περιοχή έχει μπει – εδώ και χρόνια – στο στόχαστρο μεγάλων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, θέλουν να ελέγξουν ιδιοκτησίες ομογενών και εκκλησίας, προκειμένου να κατασκευάσουν τουριστικά χωριά και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Για τον Αλβανό πρωθυπουργό η επικράτηση του «εκλεκτού» του στον δήμο Χειμάρρας, σημερινού δημάρχου Γκιόργκι Γκόρο, αποτελεί «προσωπικό στοίχημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook