«Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά, συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία», είπε ο ομογενής νέος δήμαρχος Χειμάρρας

Την πρώτη δήλωση μετά τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα έκανε ο Φρέντι Μπελέρης μέσα από τη φυλακή στα Τίρανα,όπου είναι προσωρινά κρατούμενος.

«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χιμάρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Νωρίτερα, ομογενείς αλλά και άλλοι υποστηρικτές του Έλληνα υποψηφίου δημάρχου, είχαν συγκεντρωθεί έξω από εκλογικό κέντρο της Χειμάρρας και πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη του.

Tο σημερινό εκλογικό θρίλερ στη Χειμάρρα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Ο Φρέντι Μπελέρης νίκησε τον ανθυποψήφιο του, Γκιόργκι Γκόρο, ο οποίος ήταν ο «εκλεκτός» του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για μόλις 19 ψήφους!

Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε σήμερα νέο αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία για τη σύλληψη και κράτηση του Φρέντι Μπελέρη.

Σκέρτσος για νίκη Μπελέρη: Θα υπάρξουν συνέπειες στις ελληνοαλβανικές σχέσεις
Την ίδια ώρα, στο ζήτημα της σύλληψης του ομογενή δημάρχου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Μπελέρης κακώς κρατείται από τις αλβανικές αρχές».

Παράλληλα, προειδοποίησε πως: «Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει. Η νίκη του κ. Μπελέρη στις εκλογές επιτείνει την πίεση στις αλβανικές αρχές για την απελευθέρωσή του».

Θεοδωρικάκος για νίκη Μπελέρη
Συγχαρητήρια μέσω των social media στον Φρέντι Μπελέρη για την νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο! Ο λαός μίλησε, η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται!», τονίζει ο υπουργός.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου
Συγχαρητήρια στον Φρέντι Μπελέρη για την μεγάλη νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας. Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο!
Ο λαός μίλησε η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook