Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών συγκαλεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά την επιστροφή των διερευνητικών εντολών από τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί δια ζώσης σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, «καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο 24 Μαΐου στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ’ του Συντάγματος.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ο κύκλος των διερευνητικών εντολών, για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως προτάσσει το Σύνταγμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδέχθηκε το πρωί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν παρέλαβε την εντολή, εξηγώντας ότι «δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση». Παρομοίως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, το ίδιο απόγευμα, επέστρεψε αμέσως την εντολή, υπογραμμίζοντας πως «σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων, για αυτό επιστρέφω τη διερευνητική».

Όπως ορίζει το Σύνταγμα, αύριο στις 11 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σε σύσκεψη. Αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, θα επιδιώξει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, με όσο το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή για να διενεργήσει εκ νέου εκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook