Όλα όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τρεις γυναίκες υποψήφιες που αποχώρησαν από την Πλεύση Ελευθερίας, επειδή δεν συμπεριελήφθησαν στη λίστα

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε μετά τις τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του κόμματός της από τρεις υποψηφίους βουλευτές, οι οποίοι δημοσιοποίησαν τη διαφωνία τους με τις αλλαγές στη σειρά των ψηφοδελτίων, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως εξήγησε, σε συνέντευξη της στο τηλεοπτικό σταθμό One Channel, εκείνη παίρνει την ευθύνη για την διαμόρφωση της λίστας με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα που «δεν θα υπάρχει όμοια της».
Όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικώς. Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη, αναγνώρισε. Όμως, επέμεινε, όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, και δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπενθύμισε ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».

Στη συνέντευξή της η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε επίσης ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, προσέθεσε. Είναι, εν τέλει, «το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα».

Τρεις γυναίκες αποχώρησαν από τα ψηφοδέλτια – «Πρώτα γλυκούλες, τώρα δεν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα»
Οι αντιδράσεις στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου , ξεκίνησαν χτες μετά τις αλλαγές που υπήρξαν στα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών του Ιουνίου με τρεις υποψήφιες να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αιτία η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να προχωρήσει σε μετακινήσεις και ανακατατάξεις στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Όπως καταγγέλλουν, μάλιστα, δύο εκ των τριών γυναικών που αποχώρησαν, η κυρία Μαργαρίτα Καζάκου και η κυρία Όλγα Δάλλα, ενώ πριν τις εκλογές του Μαΐου η αντιμετώπιση που είχαν ήταν «καρδούλες, αγκαλιές και γλυκούλα», μετά την απόφασή τους να αποχωρήσουν «δεν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα».

Πρώτα αποχώρησε η πρώτη σε ψήφους στην Β΄ Πειραιά και πρώην αντιδήμαρχος αντιδήμαρχος Περάματος, Μαργαρίτα Καζάκου, κάνοντας λόγο για «φυτευτούς» υποψήφιους στις κάλπες του Ιουνίου.

Ακολούθησε η αναχώρηση της υποψήφιας στον Νότιο τομέα της Αθήνας, Όλγας Δάλλα.

Η κυρία Δάλλα ήταν υποψήφια και στις εκλογές του Μαΐου και κατετάγη πρώτη για το κόμμα της συγκεντρώνοντας 6.168 «σταυρούς». Ωστόσο, η ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας την τοποθέτησε στην τρίτη θέση της λίστας για τις εκλογές του Ιουνίου τοποθετώντας στην πρώτη θέση τον γνωστό ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα και στην δεύτερη τον κ. Ευθύμιο Μαυράκη.

Ο κ. Μπιμπίλας ήταν υποψήφιος τον Μάιο με την Πλεύση Ελευθερίας στην Α’ Αθήνας αλλά κατετάγη τρίτος ενώ ο κ. Μαυράκης τερμάτισε τελευταίος στο Νότιο τομέα.
Με τίτλο από τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η κυρία Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, «από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος».

Όπως αναφέρει, δε, «υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ», είχε γράψει στην ανάρτηση της .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook