Σε οριστική αναβολή του debate των πολιτικών αρχηγών οδηγείται η Διακομματική Επιτροπή.

Η απόφαση για την αναβολή του σημερονού debate ελήφθη διότι η χώρα είναι σε τριήμερο εθνικό πένθος, λόγω της τραγωδίας στην Πύλο με τους μετανάστες και έχουν ανασταλεί όλες οι κομματικές και προεκλογικές εκδηλώσεις.
Μετά την αναβολή της τηλεμαχίας για σήμερα έγινε προσπάθεια εξεύρεσης νέας ημερομηνίας χωρίς όμως να υπάρξει κατάληξη και συμφωνία.

Η ΝΔ πρότεινε η τηλεμαχία να διεξαχθεί το Σάββατο, καθώς είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή διακαναλική συνέντευξη του κ.Μητσοτάκης, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ζητούσαν να γίνει την Κυριακή, ενώ κατηγορούν τη ΝΔ για το αδιέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, λέει πως τη διακαναλική συνέντευξη μπορούσε να τη κάνει άλλη μέρα ωστόσο προτιμά ο κ. Μητσοτάκης το μονόλογο από το δημόσιο διάλογο.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι εκπρόσωποι τεσσάρων κομμάτων πλην της Ελληνικής λύσης συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να γίνει το σημερινό debate

Στον διάλογο που ακολούθησε, συμπλήρωσε ο κ.Σταυριανουδάκης, η ΝΔ πρότεινε εναλλακτική ημερομηνία το Σάββατο. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κόμματα ήταν ανελαστικά και αντιπρότειναν Κυριακή, ενώ υπήρχε και η Ελληνική Λύση που δεν είχε πρόβλημα για οποιαδήποτε ημέρα.

«Όλοι συμφώνησαν πάντως ότι είναι πολύ δύσκολο από Δευτέρα και μετά να γίνει τηλεμαχία δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές» κατέληξε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Κ. Βελόπουλος: Δεν ήθελαν να κάνουν το debate και βρήκαν δικαιολογίες

Την εκτίμηση ότι το debate δεν ήθελε η ΝΔ να γίνει και έψαχνε προφάσεις, “γιατί δεν θέλουν να κατατεθούν τα προγράμματά τους”, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

“Για το debate που δεν ήθελε η ΝΔ να γίνει, λέμε το αυτονόητο που είπε ο κος Σκέρτσος, προκλητικά και προσβλητικά για τη δημοκρατία: “Εσείς τα μικρά κόμματα θέλετε να γίνει το debate”. Αυτό είπε ο κος Σκέτσος. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι αλαζόνες, αυτοί οι κυρίαρχοι των media, οι κυρίαρχοι του λόγου των καναλιών, δεν θέλουν να γίνει το debate. Ντρεπόμαστε πραγματικά γι’ αυτούς. Τους βλέπει η ντροπή και ντρέπεται, διότι, ενώ δεν ήθελαν να κάνουν το debate, έψαχναν προφάσεις. Τις βρήκαν. Βρήκαν και δικαιολογίες. Ο ελληνικός λαός πρέπει 25 Ιουνίου να τους τιμωρήσει όλους. Γιατί; Γιατί δεν θέλουν να κατατεθούν τα προγράμματά τους, γιατί δεν έχουν πρόγραμμα. Γιατί πολύ απλά έχουν τα Μέσα Ενημερώσεως μαζί τους” ανέφερε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook