Ερωτήματα και αντιφάσεις: Τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή «δεν τους έδωσε άδεια ένα από αυτά τα καθάρματα» ζητά να μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί οι Αρχές δεν επενέβησαν και περίμεναν την άδεια ενός καθάρματος» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του όπως αναφέρει με αφορμή τα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν αναδυθεί σχετικά με τους χειρισμούς του ελληνικού λιμενικού στην τραγωδία με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Τα ερωτήματα για την τραγωδία περιμένουν απαντήσεις

Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «αυτό που ωστόσο δεν έχει απαντήσει κανείς μέσα στις αλλεπάλληλες αντιφάσεις των τελευταίων ημερών, είναι τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από αυτά τα καθάρματα- o καπετάνιος- ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είχε αποδράσει από το πλοίο 9 ώρες πριν τη βύθιση. Ο Αρχηγός του Λιμενικού του κ. Μητσοτάκη και νυν υπουργός Ναυτιλίας άφησε αυτά τα καθάρματα ανενόχλητα μέχρι το τραγικό ναυάγιο 600 ανθρώπων» υπογραμμίζει, σημειώνοντας πως «κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη σήμερα από το Γύθειο ότι οι διακινητές είναι καθάρματα».

Τονίζει ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα περίμενε «από τον κ. Μητσοτάκη έστω να αναρωτηθεί, μιας και βρέθηκε στο Γύθειο, γιατί δεν δόθηκε εντολή στο ναυαγοσωστικό, που βρισκόταν στο λιμάνι του Γυθείου, να συνδράμει άμεσα σε επιχείρηση διάσωσης. Όπως και να απαντήσει, γιατί δεν διανεμήθηκαν σωσίβια όπως διανεμήθηκαν νερά, καθώς και γιατί δεν ζητήθηκε η βοήθεια της FRONTEX. Τα ερωτήματα για την τραγωδία περιμένουν απαντήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook