Νέες εξελίξεις στις δικαστικές έρευνες για την υπόθεση του σκανδάλου του Κατάρ δρομολογούνται με την αιφνίδια παραίτηση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ

O ανακριτής της υπόθεσης του σκανδάλου του Κατάρ, Μισέλ Κλεζ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υπόθεση , γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή Εισαγγελία το βράδυ της Δευτέρας (19/06).
Η παραίτηση έρχεται μετά την προσφυγή Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας αλλά και την παράνομη παρακολούθηση της.
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Soir «στον φάκελο που αφορά υποψίες διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσφατα προέκυψαν στοιχεία. Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας», σημειώνει η ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το βράδυ.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών στον φάκελο της υπόθεσης του Qatargate πρόσφατα ήρθαν στο φως νέα στοιχεία. «Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας».

Και προσθέτει: «Ως προληπτικό μέτρο και προκειμένου να επιτραπεί στο δικαστικό σύστημα να συνεχίσει το έργο του με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και επαγγελματικών ευθυνών, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μας ενημερώνει ότι αποφάσισε να αποσυρθεί από την υπόθεση. Αυτό παρά την απουσία στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία κάθε εμπλεκόμενου ατόμου και το ουσιαστικό έργο που έχει κάνει αυτός και οι ανακριτές σε αυτή την υπόθεση

Άλλος ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη παρέμβει πολλές φορές στο παρελθόν στην υπόθεση, είναι αυτός που θα αναλάβει την έρευνα», καταλήγει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας των Βρυξελλών .

Νωρίτερα την προσφυγή της Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν επίσημα οι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, εξηγώντας τους λόγους της προσφυγής της, καταγγέλλουν ότι η πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega», η οποία διερευνούσε την ύπαρξη παράνομων λογισμικών παρακολούθησης στην ΕΕ.

Παράλληλα, δηλώνουν ότι η Εύα Καϊλή έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων για «δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας» και ότι είναι «θύμα των γεωπολιτικών συγκρούσεων του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων της Εύας Καϊλή:
«Η κ. Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε θεσμικά την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον, αν και δεν ήταν λίγα τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που επιτίθενται συστηματικά στην κ. Καϊλή, που την κατηγορούσαν για δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας! Όμως η συγκλονιστική είδηση που ακολούθησε, σύμφωνα με την οποία παρακολουθείται ακόμα και ο ανακριτής Michel Claise, τους άφησε άφωνους!!!

Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας, φαίνεται ότι η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχουν εγκατασταθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου, θύμα των οποίων σήμερα είναι η κυρία Εύα Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μεθαύριο ποιος;».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook