Μειωμένη είναι η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες σύμφωνα με\ τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών και τη SingularLogic έως τις 18:30 του Σαββάτου (24.06.2023) ενεργοποίησαν τη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης και συνεπώς έχουν παραλάβει και εκλογικό σάκο 21.253 δικαστικοί αντιπρόσωποι σε σύνολο 21.533, ποσοστό 98,7%.
Η ψηφοφορία έχει ήδη ολοκληρωθεί για τους Έλληνες του εξωτερικού, καθώς χιλιάδες απόδημοι ψήφισαν το Σάββατο.
Με βάση τα τελευταία στοιχεία μειωμένη κατά 8% είναι η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες έως τις 16.30 σήμερα, σε σχέση με την ίδια ώρα στις εκλογές της 21ης Μαϊου, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 5 το απόγευμα από το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η συμμετοχή -με στοιχεία από 18920 εκλογικά τμήματα, ποσοστό 88%- ανέρχεται σε ποσοστό 40,77%. Ψήφισαν 3.564.116 άτομα, ενώ την ίδια ώρα τον Μάιο το ποσοστό της συμμετοχής έφτανε το 48,76%, δηλαδή η προσέλευση είναι μειωμένη κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή (ήδη άνω του 45% των εγγεγραμμένων έχει ψηφίσει) καταγράφεται στον Βόρειο τομέα Αθηνών , στη Β’ Θεσσαλονίκης, το Νότιο Τομέα της Αθήνας, τη Φθιώτιδα και το Ηράκλειο.

Αντίστοιχα, η χαμηλότερη προσέλευση καταγράφεται στη Φλώρινα, την Κεφαλονιά, την Ευρυτανία και τη Λευκάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook