Αχτσιόγλου: Ο Τσίπρας είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη χώρα και την Αριστερά παγκοσμίως
Η πρώτη ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - «Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς»
Την πρώτη της ανάρτηση μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα έκανε η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Aριστερά παγκοσμίως».
Η κυρία Αχτσιόγλου, που φέρεται κατά πολλούς ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας ηγήθηκε μιας πρωτόγνωρης πολιτικής ανατροπής, φέρνοντας στην Αριστερά στην κυβέρνηση.
«Ταυτόχρονα έδειξε πως ένας άνθρωπος χωρίς δεσμούς και εξαρτήσεις από τους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της χώρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός», σημείωσε.
Σύμφωνα με τη βουλευτή, κατά την πορεία του αγωνίστηκε, διαπραγματεύτηκε και μετά από μια μεγάλη διαδρομή «γεμάτη νίκες, ήττες, υποχωρήσεις, επιταχύνσεις και φρεναρίσματα δικαιώθηκε.
«Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας», κατέληξε στην ανάρτησή της.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου:
«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Aριστερά παγκοσμίως.
Σε συνθήκες εξαίρεσης, σε μια γωνιά της Ευρώπης, ηγήθηκε μιας πρωτόγνωρης πολιτικής ανατροπής, φέρνοντας την Αριστερά στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα έδειξε πως ένας άνθρωπος χωρίς δεσμούς και εξαρτήσεις από τους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της χώρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός.
Αγωνίστηκε, διαπραγματεύτηκε και μετά από μια μεγάλη διαδρομή γεμάτη νίκες, ήττες, υποχωρήσεις, επιταχύνσεις και φρεναρίσματα δικαιώθηκε. Στήριξε τον κόσμο της εργασίας, έβαλε στο επίκεντρο τους πολλούς, την ανθρωπιά, τα δικαιώματα. Πήγε κόντρα στο ρεύμα του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας. Έδειξε έναν άλλο δρόμο για την πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί αξίες και αρχές. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μάθημα που μας έδωσε.
Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Αλεξάνδρα Νίκα: Στο Παρίσι με τον γοητευτικό αδελφό της, Παναγιώτη – Φωτογραφίες από το ταξίδι με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
- Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Ο Μάρτινς έστειλε τους “ερυθρόλευκους” από την κόλαση στον παράδεισο
- Η Κατερίνα Λιόλιου κουτούλησε τον Σάκη Ρουβά στην πίστα: Οι χορευτικές τους φιγούρες και τα γέλια – Βίντεο
- Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του – Κτηματικές διαφορές όπλισαν το χέρι του δράστη
- Απάτη άνω των 3 εκατ. ευρώ από ΜΚΟ: Τα μέλη της εξαπατούσαν τους δωρητές κι έκλεβαν τα χρήματα από εράνους για παιδιά με σοβαρές ασθένειες, έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες κι έπαιζαν στοιχήματα διαδικτυακά (βίντεο)
- «Η οικογένειά του δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπάει τον Γιώργο Μαζωνάκη, η μητέρα του τον έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο» είπε ο φίλος του Bob Dimitrov (βίντεο)
- Φαίη Σκορδά: Αποκάλυψε on air ότι μετακόμισε στο νέο της σπίτι με τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη – Βίντεο
- Έκακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες Κυριακή και Δευτέρα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook