Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απ όπου αναμένεται να αποφασιστεί ο οδικός χάρτης για την εκλογή της νέας ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η ημερομηνία της 13ης Ιουλίου φαίνεται ως πιο πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με βάση την εισήγηση της Γραμματέως της Κ.Ε του κόμματος Ράνιας Σβίγγου κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή του συνεδρίου, σύμφωνα με την εισήγηση της Ράνιας Σβίγγου συζητείται η διεξαγωγή του τέλη Αυγούστου και εκλογή ηγεσίας από τη βάση στις Αρχές Σεπτέμβρη.

Νωρίτερα, η Πολιτική Γραμματεία φαίνεται να πρότεινε ομόφωνα τον Σωκράτη Φάμελλο για πρόεδρο της ΚΟ του κόμμτος στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Αντιπρόεδρος στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία φαίνεται να υπάρχει συμφωνία από όλες τις τάσεις, ενώ οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για Γραμματείς της ΚΟ, χωρίς να έχουν ακόμη καταλήξει.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ προκρίνεται ο Διονύσης Καλαματιανός. Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να πρότεινε για την θέση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Θεοδώρα Τζάκρη.

Για την θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προτείνεται ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος κατείχε αυτή την θέση και στην προηγούμενη Βουλή.

Πληροφορίες θέλουν στελέχη της Κίνησης Μελών να προκρίνουν επίσης, για τις δύο από τις τρεις θέσεις των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων το Νίκο Παππά και την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με καθυστέρηση λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η διαδικασία ξεκίνησε με εισήγηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου.

Μετά τη Ράνια Σβίγκου τον λόγο πήρε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Παύλος Πολάκης αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook