Αντιπρόεδρος της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη - Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη

Την εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρότεινε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής η μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,(η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι)  η οποία αποφάσισε την ανάδειξη του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως αποφασίσθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουλίου οπότε και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεχτεί από την βάση το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ενώ το έκτακτο συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Σωκράτης Φάμελλος και γραμματέας ο Διονύσης Καλαματιανός.

Παράλληλα κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Παππας, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεοδώρα Τζάκρη. Αντιπρόεδρος της Βουλής θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Η πρόταση Σπίρτζη
Από τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν έλειψαν και μεμονωμένες προτάσεις αναφορικά με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Δική του πρόταση κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης, προτείνοντας να παραμείνει πρόεδρος της ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας, πλαισιωμένος από 4 αναπληρωτές, που να γνωρίζουν τα θέματα οικονομίας, δηλαδή τους: Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκο Παππά.

Η πρόταση Σπίρτζη ψηφίστηκε μόνο από 4 μέλη της ΠΓ, από τον ίδιο, τον Παύλο Πολάκη, την Κατερίνα Νοτοπούλου και την Ζωή Καρκούλια.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία καθώς εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξουν νέα όργανα και νέοι γραμματείς. Ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι αυτό πρέπει να κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη της ΠΓ, καθώς η σύνθεση του οργάνου δεν απηχεί τους συσχετισμούς μετά την παραίτηση Τσίπρα.

«O ίδιος, εξερχόμενος του κτιρίου της Αγ. Κωνσταντίνου δήλωσε ότι θα παραιτηθεί…»

Αύριο το μεσημέρι συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ η Πολιτική Γραμματεία θα συγκληθεί εκ νέου μέσα στην εβδομάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook